A vonalkód használatának körülményei

2019. 02. 19.
2162
A vonalkód olvasó ár, mint választási tényező

 

A vonalkód használatának körülményei


Napjaink gazdasága elképzelhetetlen lenne vonalkód nélkül. Az optikailag leolvasható kód révén fegyelmezett időgazdálkodást hívhatunk életre. Az azonosíthatóság, az információnyerés és az adatfeldolgozás, így közvetve a jólét és a jól-lét maximalizálás alapvető eszközévé nőtte ki magát ez a kis fekete-fehér csíkos szerzemény

Felhasználhatóságának csupán a képzelet szabhat határt. Az információs technológia rohamléptékű fejlődésének eredményeképp úgy a logisztikai feladatok hatékony ellátásában, ahogy a vevőkkel és végfogyasztókkal való tartós bizalmi kapcsolat kiépítésében, a környezettudatos fogyasztás erősítésében kulcsfontosságú szerepet tölt be.

 

 

Miért kell vonalkód?


Bármilyen ágazatban is versenyezzük, az egyediség megőrzése kiemelten fontos! Ez az azonosíthatóságnál, a nemzetközi szinten zajló üzleti tevékenységeknél azt jelenti, hogy a globális ellátási lánc világszerte speciális azonosítókon alapuló hatékony működése biztosított kell, hogy legyen.

A tiszta verseny és a transzparencia érdekében így bizonyos tevékenységek esetén a GS1 rendszerhez történő csatlakozás igénye merülhet fel. Ez GS1 szabvány vagy más GS1 rendszer elem bármilyen terjedelemben való kiaknázását foglalja magába, a nyitott- vagy zárt rendszerű azonosítástól, a rádiófrekvenciás RFID címke technológián át a kétdimenziós GS1 és az adatmegosztást szolgáló GS1 EDI kódokig bezárólag.

 

vonalkód olvasó ár

 

 

Mire figyeljünk a vonalkód olvasó ár mellett?


Belépne a kkv-k piacára? Bővítené tevékenységét? Ipari méretekben gondolkodik? Bármiről is legyen szó, mindig tudni kell, hányadán is állunk. Ebben nyújtanak óriási segítséget a vonalkód olvasók. Nemcsak az árazási feladatok ellátásában jeleskednek, adott helyzetben a pénzügyi tranzakciók sikeressége is rajtuk múlik. Erősségeik között szerepel a hatékony nyomon követési illetve pontos beazonosítási képesség.

Választás előtt mindenképp alaposan át kell gondolnunk, pontosan milyen vonalkód olvasóra is van szükségünk. Egy megfontolt, több oldalról körbejárt döntéssel felesleges kiadástól és kellemetlenségektől kímélhetjük meg magunkat és partnereinket.

Kompatibilitás, felhasználóbarát interface, megfizethető minőség, kézi vagy fixen beépített kivitel, hosttól távoli leolvasáshoz hosszú vagy extra hosszú vezeték nélküli olvasási tartomány, kiskereskedelem vagy ipari környezet? A merítési háló óriási, a döntés inkább csak az Ön igényeitől, elvárásaitól függ.

 

 

A kicsik választása


A vonalkód olvasó berkeibe csak épp belekóstolók vagy a kisebb kereskedelmi egységek szereplői számára érdemes a könnyű telepítési útmutatóval rendelkező, további szoftverek telepítését nem kívánó, kedvező ár kategóriájú, de minőségi modellek mellett letenni a voksot. A kisebb ár és a kisebb kapacitás nem megy a tökéletes és precíz munkavégzés rovására!

 

 

A nagyok választása


Óriási terek, méterekben tornyosuló, azonosításra, átvizsgálásra váró áruk és állandó pörgés? Ilyen helyzetekben jól jön egy gyors, precíz és mindig kézre eső társ, nagy vonalkód tárolási kapacitással, adatvesztés elleni védelemmel, többirányú olvasási és több mint 24 órás akkumlátoros működési képességéggel. Az elvárások összetettségével párhuzamosan a vonalkód olvasó ár is kategóriát ugrik, a hatékonyság javulása viszont garantált!

 

vezeték nélküli vonalkód olvasó ár

 

 

Vezeték nélküli vonalkód olvasó: mikor és miért?


A vezetékes vonalkód olvasóknak létezik egy rugalmasabb kivitelezési formája, amellyel akár 100 méteres olvasási távolságban is fennmarad a vonalkód és az adatfeldolgozó egység közötti hatékony együttműködés. A kábel nélküli illesztéses megoldásnál az adattovábbítás a pénztárgép vagy számítógép felé Bluetooth vagy wifi adatátviteli technológia segítségével valósul meg.

Ez azért jó, mert így a kezelő maximálisan a feladatára koncentrálhat, a korlátozó tényezőként felmerülő vezeték kiiktatásra kerül. Emellett nem kell számolni a vezeték megtöréséből eredő anyagfáradással sem.

Az információ áramlás a vezeték nélküli vonalkód olvasóval megvalósulhat közvetlen vagy közvetett módon. Előbbi esetben egyenesen a hosttal, utóbbinál egy köztes bázisállomással jön létre a kommunikáció a leolvasó és a számítógép, a kassza vagy épp a mobil terminál között. A bázisállomás vezetéken keresztül továbbítja a leolvasott vonalkódokat.

 

 

Ipari környezetben is otthonosan


Egy raktárban vagy egy hűtőházban extrém körülmények és távolságok között kell megmérettetni magukat a vonalkód olvasóknak. Kültéri vagy ipari környezetben a hatékony feladatellátás megkívánja az olvasó egységek szélsőségekhez való pozitív hozzáállását.

Legyen szó ingadozó páratartalomról, rendkívüli hőmérsékletről vagy egy több méterről történő véletlen leejtésről nekik minden körülmény között remekelniük kell.

ipari körülményekre tervezett vonalkód olvasó ár

 

 

Mitől más egy ipari vonalkód olvasó egység?


A felhasználási terület minőségi jellemzőinek eltéréséből fakadóan más műszaki és szerkezeti feltételek kerülnek előtérbe egy bolti vonalkód leolvasó és más egy elektronikai alkatrészek azonosítására szolgáló ipari vonalkód leolvasó esetében. Részben erről tesz tanúbizonyságot az ipari vonalkód olvasó ár is.

Az ipari környezetben szolgálatot teljesítő vonalkód leolvasók bizonyos adottságokban erősebbek hagyományos társaiknál. Esetükben a masszívabb külső és a mechanikai behatásokkal szembeni strapabíróbb tokozás páratlan mobilitással párosul.

Az elektronikánál rugalmas felfüggesztéssel éltek a vonalkód olvasó megálmodói. A sérülésekkel szembeni kitettséget tovább mérsékli, hogy a mozgó alkatrészek csak a szükséges mértékben képviseltetik magukat.

Az ipari leolvasók különleges bánásmódot igényelnek az összeszerelésnél, hogy kitűnően helytállhassanak a későbbiekben. Ezt hivatott elősegíteni a szennyeződés és nedvesség rezisztenciát támogató, a burkolatok összeillesztésénél alkalmazott speciális tömítés.

Az egydimenziós vonalkódokat teljes mértékben az ipari vonalkód leolvasók gondjára bízhatjuk. A legújabb area imager olvasó generációjával pedig már a kétdimenziós vonalkódok leolvasása is gyerekjáték.

 

 

Terepre az ipari vonalkód leolvasóval!


Szállítmányozási és logisztikai feladatoknál a teljesítmény maximalizálásának kulcsfontosságú eszköze a vezeték nélküli ipari vonalkód olvasó. A disztribúciós raktárakban a rakatellenőrzés vagy a komissiózás ezekre a parányi elektronikai zsenikre támaszkodik.

Érdemes még a selejtek csökkentése vagy megelőzése, így a költséghatékonyság fokozása érdekében a gyártáskövetésnél illetve a minőség ellenőrzési feladatok elvégzésénél is vonalkód olvasókhoz fordulni.

 

 

Vonalkód minősítés


Ahhoz, hogy kiváló minőségű produktumok kerülhessenek ki kezeink közül, tökéletes vonalkódokra van szükség! A minőségbeli hiányosságok kedvezőtlen folyamatokhoz és leállásokhoz vezetnek. Egy leolvashatatlan, sérült vonalkód miatt akár milliós nagyságrendű jövedelemtől is eleshet a vállalkozás. Ezek mellett presztízs-veszteséggel is számolni kell, hiszen egy ilyen hiba hatással lehet az üzleti partnerek körére is.

A hatékonyság idő és költség megtakarítást jelent. Egy leolvasó által dekódolhatatlan vonalkód azonban idő és pénzrabló megoldás. Ráadásul a vonalkód olvasó ár megtérülése is veszélybe kerülhet, hiszen a visszatérő fennakadások nem engedik kibontakozni az olvasóban rejlő lehetőségeket. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a vonalkód jelképek megfelelően beolvashatók legyenek a teljes elosztási láncban. Azt, hogy a vonalkód képes-e teljesíteni a vele szemben támasztott követelményeket minősítés útján mérhető fel.

 

 

Garanciaidők összehasonlítása


Számos szempont befolyásolja a garanciaidőt. Meghatározó a márka, de a felhasználási terület, az olvasási technológia, a kiegészítő szoftverek, kompatibilitási képesség illetve az olvasó egység részei is mérvadók. A legtöbb esetben, 3 vagy 5 év garancia mellett vásárolhatók vonalkód leolvasók minden kategóriában. Bizonyos márkáknál eltérő garanciaidő vonatkozik ugyanazon vonalkód leolvasónál magára a leolvasóra és az akkumlátorra. A kábeltörés javítási költségére pedig sok esetben nem is terjed ki a garanciális fedezet.

 

 

Pontos tájékoztatásért és árajánlatért bátran keressen fel minket!


 

címkék: