Legkeresettebb adatgyűjtőink: CipherLab 8000 CCD és M3 Mobile OX10

2019. 06. 06.
516
CipherLab 8000 CCD és M3 Mobile OX10

Mind a CipherLab 8000 CCD, mind pedig az M3 Mobile OX10 egyedülálló ár/érték aránnyal bír a saját felhasználási területén. Na de mik is ezek? Kinek is ajánljuk az egyik illetve a másik adatgyűjtő eszközt? Az előbbi mobil terminál inkább alapfunkciókat tartalmaz és általános felhasználásra készült, míg az utóbbi az ipari szállítmányozási környezetben teljesít igazán hatékonyan.

 

CipherLab 8000 CCD


 

Kinézete és használati módja nagyon hasonló a régebbi típusú nyomógombos, monokróm kijelzős mobiltelefon. Éppen ezért rendkívül könnyű elsajátítani az adatgyűjtő használatát. Ára a többi adatgyűjtő árához képest is kedvező, így azoknak ideális, akik meg akarják könnyíteni a leltározást, adatgyűjtést, és ehhez költséghatékony megoldást keresnek. 1 dimenziód vonalkódokat képes olvasni, viszont abból az összes elterjedt változatot, mint például az EAN13 vagy a CODE128.

 

Technikai jellemző

A CipherLab 8000 CCD nevében szereplő CCD megnevezés az olvasási technológiájára utal. Ez egy Charge-Coupled Device vagyis szabadfordításban töltéscsatolt eszköz. Röviden a fotonok, vagyis fényrészecskék megfelelő felfogó felületre érkezve elektromos töltéseket generálnak, ezt pedig digitális jelekké lehet alakítani. Ezzel a technológiával a töltéseket sorosan, vagyis egymás után tudják kiolvasni, ha az egész felületről visszaérkeztek a töltéscsomagok megszületik a kép. Ehhez egy 16 bites CMOS processzor biztosítja a hátteret. Ez a folyamat igen gyorsan zajlik le a mobil terminál belsejében. Köszönhető ez annak is, hogy a vonalkódok világos és sötét, többnyire fekete és fehér, sávok váltakozásából állnak nem tartalmaznak túl sok színt.

A CipherLab 8000 CCD egy offline módon működő adatgyűjtő, ami annyit tesz, hogy a begyűjtött adatokat a saját 2 MB-os adattárolójában tárolja és később, ha ez megtelt csatlakoztatnunk kell egy számítógéphez, hogy infravörös porton keresztül továbbítani tudja a begyűjtött információkat az adatbázis felé.

CipherLab 8000 CCD adatgyűtjő

CipherLab 8000 CCD

 

A CipherLab-nak saját operációs rendszere van ez az adatgyűjtő is azt használja, viszont, mivel minden vállalkozásnak saját igényei vannak a mobil terminál programozható is. Támogatja a Windows alapú alkalmazásgenerátor használatát, amely gyakran használt elemekből teszi lehetővé az adatgyűjtő nekünk megfelelő funkciókkal történő ellátását. Ez a programcsomag a honlapról is könnyen letölthető. Néha azonban az is előfordul, hogy egy-egy cég saját igényeket támaszt az adatgyűjtéssel kapcsolatban, erre az esetre a készülék programozható C illetve Basic nyelven is. A CipherLab 8000 CCD mindössze 122 mm magas és 56 mm széles. Kijelzőjének mérete 1,85 col, ami 100 x 64 pixeles felbontással párosul, így még inkább egy mobiltelefonra hasonlít. A vonalkódokat akár 45 cm-ről is képes beolvasni. Még egy nagy előnye, hogy alkáli elemmel működik, így tehát nem kell bosszankodnunk, hogy elfelejtettük feltölteni az akkumulátorát és most órákat várhatunk, mire újra használhatjuk. Az elemet egyszerűen csak kicseréljük, és már leltározhatunk is tovább.

 

Adatgyűjtő kínálatunk >>

 

Strapabíró adatgyűjtő

A CipherLab 8000 CCD készülék jól megállja a helyét nem hétköznapi körülmények között is. A páratartalom tűréshatára 10% és 90% között mozog működés közbe tárolni viszont akár 5% és 95% közötti páratartalom viszonyok között is lehet. Kibírja a 1,2 m-ről történő leejtést akár többször is, de azért szándékosan senki sem szeretné ezt a tulajdonságát kipróbálni. Nem szabad elmennünk amellett a tény mellett, hogy az elektromos eszközök kisebb nagyobb mértékben érzékenyek az ESD-re vagyis elektromos kisülésre. Ez a mobil terminál +/- 15 kV-ot tolerál levegőkisülés és +/-18-at közvetlen kontakt esetén. Nagy kérdés még a páratartalom mellett a hőmérséklet is, ez az adatgyűjtő -10 és +60 Celsius fok közötti hőmérsékleti skálán is képes megfelelően működni.

 

Strapabíró adatgyűjtő Cipherlab 8000 ccd
Leltár

 

 

Felhasználási területei

Szinte minden olyan helyen segítségünkre lehet a CipherLab 8000 CCD, ahol gyors árukezelésre van szükség, de a legnagyobb segítséget mégis a leltározásnál nyújtja. Így kiváló lehet kis- és nagykereskedelmi felhasználásra, vagy bármely olyan területen ahol sokféle és sokszor akár igen apró, vagy extrém nagy dolgokat kell leleltározni rövid idő alatt. Az egészségügyben, így a laboratóriumokban, kórházakban, gyógyszertárakban is jól használható, mivel 100 olvasás/secundum sebességgel olvassa a vonalkódokat, és valljuk be, ezeken a helyeken minden perc számít, ha az eszközök, vagy gyógyszerek leltározásánál, vagy szállítmányának átvételéről van szó, hiszen nem mondhatjuk egy betegnek, hogy 4-5 napig zárva lesz a laboratórium, mert egyenként kézzel kell megszámolnunk a rendelkezésre álló injekciós tűket vagy kémcsöveket.

Irodai környezetben is szükséges lehet egy ilyen sokoldalú adatgyűjtőre, minta CipherLab 8000 CCD. Ne gondoljuk, hogy a fontos papírokat, vagy az őket tartalmazó mappákat nem lehet vonalkódos címkével ellátni, sőt ez még könnyebbé is teszi a rendszerezésüket. A visszafejtéshez pedig használhatjuk az adatgyűjtőket.

A logisztika az egyik leginkább ma fejlődő terület. Folyamatosan szállítmányok jönnek, mennek a világ egyik pontjáról a másikra, közben meg-meg pihennek egy köztes raktárban. Ilyenkor nincs idő rá, hogy egyenként átvegyük az összes csomagot, berögzítsük minden adatát a rendszerbe, majd reggel ugyanezt átadjuk szállításra. Egy mobil terminállal ez egyszerűbb és gyorsabb lesz, nem is beszélve a nyomon követhetőségről.

A raktárak tele vannak áruval és mégis képesek akár 1 nap alatt is leleltározni a bennük dolgozók. Hogy hogyan? Adatgyűjtő készülékekkel. Ugye nem gondoltuk komolyan, hogy például egy autóalkatrészeket forgalmazó cég a raktárában lévő összes csavart, csapágyat és egyéb apró alkatrészt egyenként kézzel leltározza.

 

M3 Mobile OX10 ipari mobil terminál


Kinézete és használati módja egy okostelefonéhoz hasonló, és annak legtöbb tulajdonságával rendelkezik is ez a remek kis mobil terminál. Az érintőképernyőn kívül van még rajta kiegészítésként alfanumerikus billentyűzet is, hogy a kezelését még könnyebbé tegye, mivel így akár egy kézzel is le lehet olvasni a vonalkódokat az adatgyűjtő készülékkel. Kiemelkedik a hasonló árkategóriájú és funkcionalitású adatgyűjtők közül azzal is, hogy bár eredetileg nem pisztolyos kivitelű könnyen átalakítható azzá, ugyanis forgalomban van hozzá egy egyszerűen csatlakoztatható kiegészítő is.

Technikai jellemzők

Az M3 Mobile OX10 mobil terminál alapesetben lézeres olvasási technológiát használ és ezzel 1 dimenziós vonalkódokat képes olvasni, viszont opcionálisan felszerelhető area imager technológiával, ha a 2 dimenziós kódok olvasására is szükségünk van. A lézerfénynek minden vonalat metszenie kell, hogy a róluk visszaverődő fény segítségével megalkothassa a jeleket a Corex 1 GHz-es processzora segítségével és így eltárolhassa, vagy akár azonnal továbbíthassa a jeleket. Igen nem elírás, mivel az adatgyűjtő képes WIFI és Bluetooth technológia segítségével adatokat továbbítani, így online módban is működhet, vagyis valósidejű kommunikációs eszköz. Abban az esetben sem kel megijednünk, ha éppen nem áll rendelkezésre Wifi kapcsolat, mivel 4 GB-os tárhelyének köszönhetően eltárolhatóak az adatok és azokat később is el lehet küldeni az adatbázisba akár vezetékes módon csatlakoztatva is egy számítógéphez. Operációs rendszere Windows, így a számítógéppel való adatátvitellel sem lesz semmi fennakadás. A 4GB-os háttértár további 32 Gb-ig bővíthető a mobiltelefonokból és digitális kamerákból ismert microSD kártya segítségével. Saját funkciókat C és Java programozási nyelven is készíttethetünk rá.

A M3 Mobile OX10 kódokat akár 518 cm távolságból is be tudja olvasni. És opcionálisan RFID rendszerrel szerelhető.

M3 Mobile OX10 adatgyűjtő

M3 Mobile OX10

 

Olyan, mint egy telefon

A fenti megállapítás több szempont miatt is igaz a M3 Mobile OX10 adatgyűjtő készülékre. Érintőkijelzője 3,5 colos QVGA LCD-TFT típusú, melynek felbontása 240 x 320 pixel és természetesen színes. A mobiltelefonokhoz hasonlóan rendelkezik egy 5 MP-es autofókuszos kamerával is, ami hasznos lehet, ha adatgyűjtés közben egy sérült címkére bukkanunk, így egyszerűen lefényképezhetjük, hogy később az irodában beazonosítsuk azt. A hangrögzítő funkció pedig lehetővé teszi, hogy akár magunknak is üzeneteket rögzítsünk, hiszen ha sok a munka nincs idő jegyzetelni. Magassága 165,5 mm szélessége pedig csak 78,6 mm, így zsebben is elfér. A 3300 mAh Litium-ion technológiás akkumulátorát pedig microUSB kábel segítségével tölthetjük fel.

 

Adatgyűjtő kínálatunk >>

 

Fő a biztonság, főleg ipari környezetben

A M3 Mobile OX10 mobil terminál IP65-ös tokozású, így ellenáll a porszennyezésnek. Bírja az extrém páratartalmat is, hiszen 93%-os páratartalomig működőképes. A -20 és +50 Celsius fokos hőmérsékletekben is teljesít, de tárolni akár -30 és +70 Celsius fok között is lehet. Leejthető 1,5 m-ről is törés nélkül, de ha tehetjük, azért direkt ne próbáljuk ki.

 

M3 Mobile OX10 pisztolynyél adatgyűjtőhöz
M3 Mobile OX10 pisztolynyél

 

Felhasználási területek

Míg a CipherLab 8000 CCD inkább általános célú felhasználásra alkalmas addig a M3 Mobile OX10 ipari környezetben is megállja a helyét. Egy kiegészítővel akár pisztolyossá is alakítható, így kényelmes nagyobb raktárakban, ezen kívül az 518 cm-es hatótávolság és a strapabíró kialakítás is mellette szól, ha ipari felhasználásról van szó.

A mozgó árusítás elengedhetetlen kelléke lehet valósidejű kommunikációs képességének és mobiltelefonhoz hasonló funkcióinak köszönhetően. Az áruk felvételénél is elengedhetetlen egy ilyen eszköz. Futároknak és szervízszolgáltatást végzőknek pedig egyenesen nélkülözhetetlen.

 

CipherLab 8000 CCD adatgyűjtő és M3 Mobile OX10 mobil terminál felhasználási területei
Futár

 

Kérje egyedi árajánlatunkat

Bár a fent bemutatott két adatgyűjtő rendkívül sok területen felhasználható és mindkettő igazán népszerű termék, mégis azt javasoljuk, hogy készülékválasztásnál kérje egyedi árajánlatunkat. Minden cég más és más, így másfajta igényeiknek másfajta készülékek felelnek meg. Sőt az M3 Mobile OX10 mobil terminál ráadásul számos opcionálisan választható kiegészítő lehetőséggel is rendelkezik, melyet az Ön igényeire szabva lehet kialakítani, így az egyedi árajánlat a legkézenfekvőbb megoldás.

 

Adatgyűjtő kínálatunk >>

 

 

címkék: