Mobil címkenyomtató

2019. 09. 03.
2561
hordozható mobil címkenyomtató

Sokféle élethelyzetben és munkafolyamat közben előfordulhat, hogy azonnal címkét kellene nyomtatni, például egy raktári árukészlet nyilvántartása közben észrevesszük, hogy leesett az egyik dobozról a címke, esetleg pont az eladótérben történt hasonló. Vagy akár egy csomag esetében nincs megfelelően feltűntetve a címzett, esetleg sérült a vonalkód vagy nem olvasható. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben lehet segítségünkre egy mobil címkenyomtató.

 

Direkt thermal vagy thermal transzfer?


Ahogyan az korábbi leírásainkból is kiderült a címkéket többféle technológiával ki lehet nyomtatni, nincs ez másképpen a mobil címkenyomtató készülékek esetében sem. A címkék esetében a direkt thermal nyomtatás azt jelenti, hogy a hőérzékeny papír vagy másnéven thermal papír hő hatására elszíneződik és így rajzolódik ki rajta a minta, ami tartalmazhat karaktereket, vonalkódot, QR kódot és akár grafikákat vagy egy logó-t is. A Direkt thermal nyomtatási technológiára a mobil címkenyomtatók nevében használt DT rövidítés is utal. Ilyen például a Zebra iMZ220 203dpi (DT), Zebra iMZ320 203dpi (DT) vagy a Zebra QLn420 203dpi (DT) mobil címkenyomtató.

A thermal transzfer nyomtatás esetében egy hőérzékeny festékszalag melegítése folyamán kerül a minta a papírra, ami akár normál papír is lehet vagy bármi más, mint a szövet vagy műanyag. Erre a mobil címkenyomtató nevében a TT rövidítés utal például a Zebra P4T 203dpi (TT).

 

Tekintse meg mobi címkenyomtató kínálatunk!

 

Mire jó még a mobil címkenyomtató?


Azt azonnal rávágjuk, hogy mobil címkenyomtatásra, hiszen ez magától értetődik, de ezen felül még mást is tudunk nyomtatni egy ilyen készülékkel. Ha elképzeljük az éppen büntetőcédulát nyomtató parkolóőröket mi jut eszünkbe? Hát persze, hogy a mobil címkenyomtató. De azért senki sem örülne, ha a szép autója szélvédőjére matricát ragasztanának, és nem is teszik, mivel az ablaktörlő lapátja alá szokták tűzni. De akkor miért nem ragad, ha címkenyomtatóval nyomtatják? A válasz egyszerű. A mobil címkenyomtató segítségével nem fontos öntapadós címkét készítenünk, bármilyen a nyomtató paraméterének megfelelő papírra tud nyomtatni. Így például bűntetőcédulát, átvételi nyugtát vagy akár egy vonalkódos belépőjegyet is nyomtathatunk vele.

 

zebra direkt thermal címkenyomtató
Zebra imz320 mobil címkenyomtató


Nézzük a készülékkínálatot


Zebra iMZ220 203dpi (DT)

Mérete mindössze 80,8 * 57,4 * 135,6 mm így tényleg kis készülék. De ez a teljesítményéből mit sem von le. A nyomtatási felbontása 203 dpi a sebessége pedig 1000 címke /nap vagy másképpen kifejezve 102 mm/secundum, hiszen tudjuk akár nyugtát, blokkot is nyomtathatunk vele nem csak címkét. Nyomtatási szélessége pedig 48,3 mm. Nevében látható a DT rövidítés, ami arra utal, hogy egy Direkt thermal mobil címkenyomtató eszközzel van dolgunk, így természetesen thermal papírt használ, melynek köszönhetően üzemben tartása gazdaságos. Csatlakoztathatjuk USB porton keresztül, de az igazi mobilitását a bluetooth kapcsolat adja. A legtöbb ismert 1 és 2 dimenziós kódot támogatja.

 

Zebra iMZ320 203dpi (DT)

Az előbbinél valamivel nagyobb készülék, 104,4 * 57.4 * 135,6 milliméteres. Szintén direkt thermal módszerrel nyomtat és thermal papírt használ hozzá. Sebessége szintén 1000 címke/nap és 102 mm/sec, felbontása pedig 203 dpi, viszont a 220-as modellel ellentétben képes akár 73,7 mm széles papírtekercsre is nyomtatni, így akár egy számlát is kinyomtathatunk vele. További különbség, hogy ez a mobil címkenyomtató, már WIFI kapcsolaton keresztül is képes kapcsolódni más eszközökhöz, hogy elindíthassuk a címke nyomtatását.

 

Zebra QLn420 203dpi (DT)

Annak, aki kedveli a gazdaságos direkt thermal nyomtatást, de mégis szeretné, ha mobil címkenyomtató eszközének kijelzője is lenne ez az ideális választás. Mérete kicsit nagyobb, mint az előző két modellé, mivel az LCD kijelzőnek el kell férnie rajta, de a maga 165 * 82,5 * 187 milliméterével még mindig nem mondható túl nagynak. Mérete nagyobb nyomtatási szélességet is megenged, így 112 mm széles tekercsre is nyomtathatunk a segítségével, így akár egy helyszínen nyomtatott szállítólevél sem jelenthet akadályt. Sebessége szintén 1000 címke/nap vagy 102 mm/sec, felbontása pedig 203 dpi.

 

zebra p4t thermal transzfer címkenyomtató
Zebra P4T mobil címkenyomtató

Zebra P4T 203dpi (TT)

Azokról se feledkezzünk meg, akik a Thermal transzfer technológiára esküsznek. Ez a mobil címkenyomtató használható thermal és normál papírral is. Nyomtatási sebessége pedig 1000 címke/nap vagy 76,2 mm/sec. Kijelzővel rendelkező készülékről van szó, így nyomon követhetjük az aktuális nyomtatási folyamatot. A legtöbb ismert 1 és 2 dimenziós kódot képes kezelni. Szintén alkalmas szállítólevelek nyomtatására az akár 104 mm-es nyomtatási szélességének köszönhetően, de nyugtát vagy a már említett parkolójegyet is létrehozhatunk a segítségével. USB, RS232-es nyomtató porton is csatlakoztathatjuk egy olyan számítógéphez, amin a nyomtatandó címke képe található.

 

Kérje egyedi ajánlatunkat!

 

Mivel minden felhasználási terület más és más így nagyon fontos, hogy megismerjük az önök egyedi igényeit, hogy a lehető legmegfelelőbb készüléket ajánlhassuk hozzá.

címkék: