Plasztik kártya nyomtatás

2022. 03. 22.
3517
mágnescsíkos és plasztik kártya nyomtatás

Cégünknél a plasztik kártya nyomtatás és annak a megvásárlása, egy rendkívül egyszerű és kényelmes megoldás. Azonban előfordulhat néhány esetben, hogy az állandó rendelésleadás nem a legegyszerűbb megoldás. Ilyen esetben viszont egy plasztik kártya nyomtató megvásárlása sokkal kézenfekvőbb lehet, amely bármikor igény szerint alkalmazható.

Manapság már rengeteg variáció közül lehet választani: plasztik kártya nyomtatás vásárlás, plasztik kártya nyomtató bérlés, vagy a gépnek maga a megvásárlása. Azonban olykor pont a sok lehetőség okoz zavart. Van, aki nem tudja eldönteni, hogy melyik lenne a legcélravezetőbb a számára. Saját kártyát nyomtassanak, vagy rendeljenek kártyákat, esetleg béreljék a nyomtatót?

Ha nem tud dönteni, melyik lenne a legmegfelelőbb választás az Ön számára és több információra van szüksége a döntéshez, akkor az alábbi cikk megválaszolhatja a kérdéseit.

A mindennapokban mindenki használ már plasztik kártyát. Szinte minden vásárláshoz elengedhetetlen alkalmatosság. De hogyan, és hol lehet őket beszerezni? Legyen szó akár kicsi, akár nagy vállalkozásról, vagy egy vállalkozóról, a Codeinfo-nál megtalálja számára a megfelelő megoldást, hogy a saját, megtervezett kártyákat tarthassa kezeiben.

 

Kártyanyomtatók az egyszerűbb életért


Kinek éri meg a kártya nyomtatás? Mire és hol használható a plasztik kártya? A válasz egyszerű, szinte a gazdasági élet minden területén legyen szó akár nagy akár pedig kis vállalkozásról.

A plasztik kártyák életünk velejárói, akár észrevesszük, akár nem. Aki nem hiszi, nézzen csak bele a táskájába, kesztyű tartójába vagy pénztárcájába. Valószínűleg találni fog benne legalább egy kártyát, a bankkártyáját. Ezen kívül még, főleg a női pénztárcákban, fellelhetünk egy-két pontgyűjtő kártyát esetleg egy fitnesz bérlet kártyát, illetve pár törzsvásárlói kártyát is.

A plasztik kártyák megkönnyítik az életet. Használhatják fizetéshez, vagy hűségkártyaként az emberek, hogy bizonyos kedvezményhez juthassanak törzsvásárlóként. Vannak, akik strapabíró névjegykártyával tesznek szert a munkájuk promótálásához, esetleg ügyfélszerzéshez. Gyakran a szállodákban és hotelekben a kulcs helyett lehet kulcskártyaként használni, amelynek az a szerepe, hogy a terminál nem engedi, hogy más személyek léphessenek be a szobába a személyazonosítás miatt, nem beszélve arról, hogy kényelmesen elfér a tárcában.

Mire való a plasztik kártya nyomtatás?


A plasztik kártyák nagyon nehezen sérülnek, nem áznak el ellentétben a papír kártyákkal, amik az idő elteltével szétszakadnak, összegyűrődnek, és olvashatatlan lesz a rajtuk lévő szöveg. A plasztik kártyák sok év után is megfelelően helytállnak, nagyon nehezen tudnak elavulni. A plasztik kártya nyomtató egyszerűen és gyorsan készíti el a szükséges, egyedi tervezésű kártyákat, amelyek tökéletesen helytállnak ebben a modern világban.

A plasztik kártya még mindig túllő az elektronikán, hiába vannak olyanok, akik már telefonnal, okosórával szeretnének fizetni. Sokszor gondot okoz, hogy azok lefagynak vagy nem töltenek be, amikor a fizetéshez kerül a sor, ilyenkor az emberek előveszik kártyájukat, ami mindig készen áll a gyors és egyszerű vásárláshoz.

Plasztik kártya nyomtató gépet megvegyem, béreljem, vagy a plasztik kártya nyomtatás megoldást válasszam? Melyik a kézenfekvőbb számomra? Egy ilyen döntést valóban nem a legegyszerűbb meghozni. Informálódjon lentebb, hogy mikor melyik mellett a legérdemesebb dönteni.

Mikor és miért érdemes egy kártyanyomtató megvásárlása?

A gépet csak egyszer kell megvenni

Szeretné a vásárlást egyszerre és mindenkorra letudni? Most van rá lehetőség. Ha megvásárolja a kártyanyomtatót, nincs szükség többszörös vételre. A plasztik kártya nyomtató ár és a plasztik kártya ár összehasonlítása után könnyebben lehet választani melyikre ruházunk be.

Nem kell több plasztik kártyát rendelni

Ha valaki folyamatosan új kártyákat csináltat, és ezt megfelelő rendszerességgel is teszi, akkor hosszú távú megoldásként egyszerűbb lehet maguknak a gépeknek a megvásálása.

Azonnal kéznél vannak a szükséges kártyák

Ha azonnali megoldásra van szüksége, és nem várhat meg egy kártya rendelés kiszállítását, akkor egy nyomtató beszerzése megkönnyíti a folyamatot.

Bármikor használható

Nem kell tovább várni, amíg a rendelés elkészül, és hogy a szállítás célba érjen. Ha kéznél van egy ilyen gép, csak be kell kapcsolni, beállítani milyen kártyát is szeretnénk pontosan, és az már el is végzi a munkáját. Ilyen egyszerű a plasztik kártya nyomtatás otthon, vagy akár a munkahelyen. A plasztik kártya nyomtató ár függ a csomag tartalmától.

Mennyire bonyolult kártyanyomtatók beüzemelése?


A Codeinfo munkatársai a megvásárolt nyomtatóhoz a személyre szabott eszközöket telepítik, segítenek magát a plasztik kártya nyomtató gépet beüzemelni, ami megbízható szervíz háttérrel szolgál. A szükséges szoftvereket igény szerint feltelepítik, a címke beállításában segítenek, valamint a nyomtatásban. A megfelelő körülmények figyelembevételével segítenek a nyomtatókhoz szükséges alapanyag és a kártyák méretének a kiválasztásában.

plasztik kártyanyomtató ár

A plasztik kártya nyomtató bérlés előnyei


Ma már nem csak plasztik kártyát lehet rendelni, és nem csak plasztik kártya nyomtatót lehet megvásárolni, hanem plasztik kártya nyomtató gépet is ki lehet bérelni a Codeinfo-nál. Mindhárom hasznos és kézenfekvő lehetőségek, de nézzük meg miért érdemes egy ilyen gépet bérelni.

Ki lehet próbálni, hogyan is működik pontosan

Ha nem biztos abban, hogy meg szeretne vásárolni egy ilyen nyomtatót, nem tudja mennyire nehéz használni és további ilyen kérdései merülnek fel, egy plasztik kártya nyomtató bérlés során kiderül mennyire jó és, hogy valójában mennyire egyszerű a használata ezeknek a gépeknek. Próbálja ki és szeressen bele ön is kártyanyomtatóinkba.

Olcsóbban jöhet ki vele

Ha rendkívül sok kártyát szeretne rendelni, könnyen előfordulhat, hogy a gépnek a bérlése pénztárca barátabb megoldás. Kérje ki kollégáink véleményét, vagy kérjen ajánlatot. A munkatársaink várják hívását. Ha nem használja a gépet túl sok alkalommal, nem jobb megoldás a megvétele, ugyanis ebben az esetben egy kártyanyomtató ár magasabban lehet a bérlésnél.

Ha csak egyszeri alkalomra szükséges

Bármikor jöhet egy olyan alkalom, amikor nagyon sok kártyát kellene lerendelni, és abból is sokfélét. Ha nem szeretné az összes kártyánál elmagyarázni mit is szeretne pontosan, és egyszerűbbnek találja, hogy saját maga csinálja meg, a kártyanyomtatók bérlése megfelelő célú megoldást nyújtana önnek.

Igénybe vehető napi, heti vagy havi bérleti konstrukció is előre egyeztetett megbeszélés alapján.

A plasztik kártya nyomtatás előnyei


Megrendelhető a fotelben ülve is

Plasztik kártya nyomtatás során csak le kell adni a megrendelést és a Codeinfo munkatársai hozzá is látnak a munkának, hogy elkészíthessék a jobbnál jobb kinézetű kártyákat, majd a megadott címre elszállíttatják, önnek pedig csak meg kell várnia még a termékek az úticél végéhez érnek. Online, vagy telefonos rendelés során sem kell kimenni a lakásból, az otthon kényelmében leadható a rendelés. A kártyanyomtató ár és a plasztik kártya ár fajtától, mérettől függően térhet el.

A nyomtató gép nem foglalja a helyet

Magára a plasztik kártya nyomtató gépre nincsen mindenkinek szüksége, nem minden irodában, lakásban fér el. Aki csak a kis kártyákat szeretné kézhez kapni, annak a megrendelés bőven elegendő és praktikus a kivitelezése.
Nem ért mindenki a gépek használatához, és erre nincs is feltétlenül szükség
Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy az elektronikus gépek alkalmazása túl bonyolult a számukra, és nincs türelmük használni őket. Hiába, hogy egy kártyanyomtató használatba vétele nem különösebben bonyolult, nem kell, hogy mindenki ilyet használjon. Nyugodtan bízzák azokra a kártyák elkészítését, akik már jártasak a témában és akkor biztosan azt kapják a kezükbe, amit szeretnének.

   
plasztik kártya nyomtató ár ami megtérül
Legyen a plasztik kártya nyomtatás egy élmény. Legyen kreatív! Legyen a kártyája színes, különleges és egyedi!

Zebra gépek az üzembiztos nyomtatásért


A Codeinfo-nál több kártyanyomtató közül is választhat, ha nem tudna dönteni, a lentebb látható leírások megkönnyíthetik a választását.

Zebra ZC350


LCD kijelzővel rendelkezik, egyoldalas 300 dpi felbontással, USB csatlakozóval, amihez USB adatkábelt biztosítunk a csomagban. A monokróm nyomtatási sebessége 1000 kártya óránként.

Zebra ZXP3


A második a sorban a Zebra ZXP3. Ez a nyomtató monokróm és színes nyomtatásra is képes. Nyomtatási technológiája festék szublimáció és termál transzfer. Monokróm nyomtatási sebessége 660 kártya óránként.

Zebra ZXP9


Végezetül a Zebra ZXP9. Ez a csúcsszuper nyomtató fotó minőségben nyomtat, gyors és precíz. Színez és monokróm kártyák elkészítésére egyaránt alkalmas.

Ha probléma lépne fel, keressen fel minket!


Szaktanácsadás, beüzemelés, bérlés: Mi segítünk!

Ha nem tudja melyik megoldás lenne Ön vagy cége számára a legmegfelelőbb, kérjen segítséget.  Béreljen, vásároljon tőlünk, a beüzemelést elvégezzük igény szerint!

Garancia és szervíz a plasztik kártya nyomtató géppel kapcsolatban

A kártyanyomtató szervizelését a garancia lejárta után is vállalja cégünk. Munkatársaink kimennek a helyszínre, ha meg kell javítani a nyomtatót, cserekészüléket és szükséges alkatrészeket biztosítanak. A javításra behozott és a cég által átvett gépet a szervízbe küldik, a várható javítási határidőről tájékoztatást adnak.

Márkák, amelyekre szerviz szolgáltatást vállalunk:


Zebra, Motorola/Symbol, Godex, Cab, Datamax, Datalogic, Honeywell, Cipherlab

 

Hol alkalmazható a plasztik kártya nyomtatás?


Ahogyan az már korábban említésre került számos alkalmazási lehetősége van ezeknek a kártyáknak.

 

 

Kártyát a hűségért


Vegyük elsőként a kereskedelmet, mivel ez a leginkább szembetűnő, ezzel találkozunk a legtöbb esetben. A plasztik kártya nyomtatás itt legtöbbször törzsvásárlói kártya formájában jelenik meg. Ezek a törzsvásárlói kártyák valamiféle előnyhöz juttatják a tulajdonosukat, legyen az akár kedvezmény akár ajándék. Ha már az ajándéknál tartunk, akkor meg kell említenünk az ajándékkártyákat. Ezeket a kártyákon valamilyen levásárolható pénzösszeg található, melyet a kártyát kibocsátó üzletben vagy üzletláncban lehet levásárolni. A plasztik kártya nyomtatás az ajándékkártya esetében többféle típusú is lehet, de erre majd később térünk ki.

 

törzsvásárló kártya és plasztik kártya nyomtatás

Törzsvásárlói kártya

 

Biztonságos és gyors azonosítás


A kártya nyomtatás a biztonságtechnika területén is rejt lehetőségeket. Ilyenek a beléptető kártyák, személyes azonosító kártyák és a kulcskártyák. A beléptető kártyák valamilyen azonosító adat segítségével biztosítják, hogy az adott területre ne léphessen be csak a kártya tulajdonosa. Az azonosító kártya esetében szintén ez a funkció, viszont ezen a típusú kártyán a kártya nyomtatás során személyes adatokat is elhelyeznek, mint a fénykép, név, beosztás és egyéb olyan információ, mely az adott cég vagy szervezet számára fontos és azonosítást szolgál. A kulcskártyát ajtók nyitására használják, így a hagyományos kulcs szerepét tölti be, működési elve többféle lehet. Használatuk főleg a szállodákban elterjedt. Fontos megemlíteni, hogy kulcskártya alatt nem csak a hotelekben alkalmazott valódi kulcsot helyettesítő kártyákat értjük, hanem a kisméretű plasztikkártyákat is. Ezeken legtöbbször egy kis lyuk található, hogy kulcstartóra fűzhessük őket, a funkcióik és felhasználási területük pedig a normálméretű kártyákkal azonos.

 

beléptető kártya nyomtatás

Kulcskártya

 

Az összetartozás jele


Egyesületek, civil szervezetek, klubok és egyéb csoportosulások sokszor adnak tagjaiknak tagsági kártyát, így a plasztik kártya nyomtatás nekik is hasznos lehet, hiszen ezek a tagsági kártyák többnyire hosszabb időtartamra szólnak és egy plasztikkártya sokkal időt állóbb, mint egy hagyományos papír kártya. Ezeken a kártyákon szintén személyes adatok találhatóak a szervezet vagy egyesület logójával, belépés kezdetével és egyéb fontos információkkal.

 

Plasztik kártya nyomtatással kapcsolatos kínálatunk >>

 

Vásárolt idő


A plasztik kártya nyomtatás fontos területe a különböző bérletek nyomtatása, legyen szó egy edzőtermi bérletről, szolárium bérletről, parkoló bérletről vagy egyéb más szolgáltatáshoz tartozó bérletekről, ahol az időt vagy az alkalmat nyilván kell tartani egy lehetőleg masszív, de mégis kényelmesen magunkkal vihető hordozófelületen.

 

Tűnjön ki a tömegből


Sokaknál kallódnak félig szakadt vagy gyűrött olvashatatlan névjegykártyák. Ha azt akarjuk, hogy a mi névjegykártyánk ne így végezze valakinél, akkor érdemes a plasztik kártya nyomtatást választani. A plasztik névjegykártya ugyanolyan szerepet tölt be a kommunikációban, mint a hagyományos névjegykártya, viszont nem olyan egyszerű véletlenül tönkretenni, mint hagyományos társát.

 

névjegykártya plasztikkártya nyomtatás és gyártás

Plasztikkártya sokrétű felhasználással

 

 

Mi kerülhet a plasztik kártyára?


Az alkalmazási területeit figyelembe véve sokféle elemet tartalmazhat egy ilyen kártya. A kártya nyomtatás sorát kerülhet a plasztik kártyára szöveges adat, mint például valakinek a neve, beosztása és sok egyéb fontos információ, amit a kártya tulajdonosa vagy a cégvezetés annak ítél meg. Ha egy névjegykártyát veszünk alapul az előbb említett elemeken túl tartalmaznia kell elérhetőségeket. Ezek legtöbbször telefonszám, e-mail cím, valamint többnyire egy telephely cím és egy weboldal, ha az illetőnek vagy a vállalatnak, aminek dolgozik, van ilyen.

 

plasztik kártya nyomtatás előtti adat egyeztetés

belépőkártya



QR kód a kártyán


De ez még nem minden, sokan nem bízzák a véletlenre, ha már egy új kártya nyomtatásáról van szó. A kártyán ugyanis elhelyezhetünk akár egy QR kódot is, amely egyből az illető weboldalára mutat. Gondoljunk csak bele, mennyire megnyerő lehet ez a leendő ügyfelek számára, hiszen azonnal az illető cég honlapjára kerülhetnek. Vagy ha egy szabadúszó webfejlesztő névjegykártyája akad a kezünkbe, majd a QR kódot beolvasva saját website-ján találjuk magunkat, egyből az jut eszünkbe: „Hűha, ez a fickó aztán érti a dolgát, még a névjegykártyáján is QR kód van”. Pedig neki ehhez semmi köze, az adatok a kártya nyomtatás során kerülnek a hordozó felületre, mégis ő aratja le a babérokat. És ez lehet akár Ön is!

 

 

Aláíró csík


Törzsvásárlói kártyák, illetve engedélyek vagy bérletek esetében is fontos lehet, hogy az a plasztik kártya nyomtatás során sorszámot is kapjon. Ezzel a sorszámmal kell aztán regisztrálniuk magukat a kártyák tulajdonosainak a kártya kibocsátójának rendszerében. Így az esetleg elveszett kártyákat le lehet tiltani és a hozzájuk tartozó adatokat másik kártyához rendelni. Személyhez kapcsolódó kártyák esetében a plasztik lap sokszor tartalmaz aláíró csíkot is. Ez egy olyan felület, amelyen a kártya tulajdonosa aláírja a kártyát, hogy ezzel is bizonyítsa annak tulajdonjogát.

 

 

Azonosítás egy mozdulattal


A plasztik kártya nyomtatás alkalmával a kártyákra kerülhet két nagyon fontos azonosítást szolgáló elem. Az egyik ilyen a más területeken is előszeretettel használt fontos információkat rejtő fekete-fehér sávok együttese, vagyis a vonalkód. Vonalkódot használhatunk beléptető kártyákon, törzsvásárlói kártyákon, bérleteken, kulcskártyákon és minden olyan esetben, amikor fontos, hogy gyorsan történjen a kártya tulajdonosának, illetve a kártyának a beazonosítása és összerendelése.

A mágnescsík a vonalkódnál valamivel biztonságosabb azonosító eszköz. Főleg a beléptetésnél és kulcskártyaként használják. A mágnescsík esetében az adatok úgy nyerhetőek ki, hogy egy megfelelő mágnesező eszközhöz kell érinteni, vagy rajta áthúzni a mágnescsíkot tartalmazó kártyát. Ilyenkor a mágneses tér hatására a kártya csíkján található mágnesrészecskék úgy rendeződnek át, hogy belőlük az olvasó ki tudja nyerni a kívánt információt. Mind a mágnescsíkos mind pedig a vonalkódos plasztik kártya olvasásához szükség van speciális eszközre.

 

mágnescsíkos kártya a gyors azonosításhoz mágnescsíkos kártya nyomtatás

Mágnescsíkos kártya

 

 

Nézzünk ki jól    


Eddig kitértünk már a kártya nyomtatás során felületre kerülő technikai elemekre, de fontos még megemlítenünk, hogy mennyire fontos a kártya vizuális megjelenése. Ahogyan bármely más terméknél, úgy egy plasztik kártyánál is először a kinézete ragad meg bennünket. A színei, a mintája, vagy egy ismerős, esetleg eddig ugyan nem látott, de figyelemfelkeltő ábra, vagy logó. A logó szinte minden kártya elengedhetetlen eleme, legyen szó akár törzsvásárlói kártyáról, bérletről, tagsági kártyáról esetleg horgászengedélyről, vagy névjegykártyáról. Ez a kis ábra egységet és letisztultságot kell, hogy tükrözzön, és könnyen felismerhető kell, hogy legyen. Ezen kívül kerülhetnek még más grafikai elemek is a kártyára, lehet akár egy díszítőcsík vagy olyan elem, melynek funkciója is van, mint például egy pecsételő felület. A kártya színei is rendkívül fontosak, hiszen az sem jó, ha túl egyszerű, de az sem, ha a szivárvány minden színében pompázva ízléstelen lesz. Meg kell találnunk a megfelelő színösszeállítást, ami figyelemfelkeltő, ugyanakkor kellemes a szemnek is. A kártya színe tükrözheti akár a tulajdonosa státuszát is, a klasszikus színek az arany, ezüst, bronz változat, ahogyan a sportban az érmek fokozatokat jelentenek, ahol az aranyszínű kártyák tulajdonosai élhetnek a legtöbb kártya nyújtotta előnnyel. A szín jelenthet egy-egy szektort is, ezáltal még jobban szűrhető a belépési jogosultság is.

címkék: