Datalogic, a legkeresettebb vonalkód olvasó

2019. 07. 10.
1538
Datalogic vonalkód olvasó az adatrögzítési piacon

A Datalogic cég kiemelkedő helyet foglal el a globális folyamat automatizálási és automatikus adatrögzítési piacon. Ez legfőképpen annak köszönhető, hogy mindig szem előtt tartják az ügyfelek igényeit termékeik kialakításánál, emellett pedig a legmagasabb minőségre törekednek. A Datalogic vonalkód olvasó eszközök jelen vannak a kiskereskedelemben, a logisztikában, szállítmányozásban, gyártósori adatrögzítésben és még az egészségügyi területeken is. A vállalat több mint 45 éves múltra tekint vissza, melynek során számos szabadalommal és technológiai újítással rukkolt elő és egyre inkább kinőtte magát. Ma már 30 országban gyárt és forgalmaz termékeket többek között Magyarországon is. A reptereken, kisboltokban, gyógyszertárakban, gyárakban, a postán vagy kórházakban is feltűnhet egy-egy Datalogic vonalkód olvasó.

 

datalogic vonalkód olvasó használat közben
Datalogic vonalkód olvasó

 

Vonalkód olvasók minden területre


Azért lehet a Datalogic a legkeresettebb vonalkód olvasó, mivel a gyártó a felhasználói igényekhez igazítja kínálatát. Így minden féle felhasználási területre találunk megfelelő vonalkód olvasót különböző funkciókkal, teljesítménnyel, strapabírással és széles skálán mozog ezek árkategóriája is. 

 

Vezetékes Datalogic vonalkód olvasó


A Datalogic Quickscan Lite (QW2100) ahogyan a nevében is szerepel a Lite szó könnyen kezelhető, alapfunkciókkal rendelkező belépő szintű készülék, mely 1 dimenziós vonalkódok olvasására alkalmas és az ára is igen barátságos. 400/secundum olvasási sebességgel rendelkezik és IP42-es tokozása révén mérsékelten ellenáll a vízcseppeknek és a pornak. 1,5 méterről történő leejtést is kibírja és a súlya csupán 119 gramm. USB és RS232-es soros porton is csatlakoztatható a számítógéphez. Ideális választás egy kiskereskedelmi egységbe, főleg azért is mert állványra is szerelhető, hogy mindkét kéz szabadon maradjon az árukiadásnál, akár 60 cm-ről is beolvassa a vonalkódot. Ha ennyi nem elég az árában csak egy kicsit magasabb Datalogic Quickscan I (QD2100) lehet a megfelelő Datalogic vonalkód olvasó a számunkra, mivel ez a készülék akár 65 cm-ről is olvas, mérete viszont csak néhány grammal haladja meg a korábban említett társát, az olvasási technológiája viszont már 1D Linear Imager, így könnyebben olvassa a sérült kódokat is.

 

Vonalkód olvasó kínálatunk >>

 

Maradjunk továbbra is az 1 dimenziós vonalkódoknál és a kiskereskedelem, ruházati üzletek, szórakozó helyek és egyéb kereskedelmi egységek területén. Ha nem csak a teljesítmény és a megbízhatóság számít, hanem a stílusos letisztult forma is akkor a nekünk megfelelő Datalogic vonalkód olvasó a Datalogic Heron HD3100. Szintén felismeri a leggyakoribb 1 dimenziós vonalkódokat és 270/sec olvasási sebessége is elegendő egy kiskereskedelmi egységbe. A megnyerő design nem megy a teljesítmény rovására, olvasási távolsága akár 60 cm is lehet. Mérete csupán 153 * 152 * 68 mm súlya pedig 150 gramm. Egy belépő szintű Datalogic vonalkód olvasó a Datalogic Quickscan QD2400 is, azzal a különbséggel, hogy az előbbiekhez képest már tud 2 dimenziós kódokat, például QR kódot is beolvasni. Fizikai tulajdonságai hasonlóak a QD2100-hoz, viszont már omnidirekcionálisan (irányfüggetlenül) olvas, ami a QR kódok olvasásához szükséges.

Azért előfordul, hogy egy raktárban vagy egy nagyobb kereskedelmi egységben nagyobb teljesítményű vonalkód olvasóra van szükség. Természetesen ilyen is akar a vezetések Datalogic vonalkód olvasó eszközök piacán. Attól függően, hogy megelégszünk az 1 dimenziós vonalkódok olvasásával, vagy már 2 dimenziósakat is akarunk scannelni.

 

Vezetékes datalogic vonalkód olvasó
Datalogic vezetékes vonalkód olvasó


Ha ilyen készüléket keresünk a Datalogic Gryphon sorozat tagjait nekünk találták ki. Akadnak közöttük vezetékes és vezeték nélküli változatok is. Általánosságban robusztus megjelenésűek és strapabíróbbak egy belépő szintű kiskereskedelmi vonalkód olvasónál, mivel tokozásuk már IP52-es. Nagy olvasófej és scanner jellemző rájuk, így nagyméretű kódok vagy nagy távolságok sem jelentenek nekik akadályt. A termékcsaládba tartozik három vezetékes Datalogic vonalkód olvasó a GD4100, GD4400 és a GD4500, melyek nevét a teljesítményük és az áruk is követi, vagyis ahogy nő a sorszámuk úgy lesz egyre több a bennük található funkció és magasabb az árkategória is, de ne ijedjünk meg azért ezek még nem állnak árban egy ipari vonalkód olvasó szintjén. A 4100-as csak 1 Dimenziós a 4400-as és 4500-as pedig már 2 Dimenziós kódokat is olvas, sőt a 4500-asnak van egy beépített kamerája is a sérült vonalkódok rögzítéséhez. Vállalati felhasználásra is alkalmasak, jól helytállnak raktárakban árukiadás, áruátvétel során is, egészségügyben vagy gyártósorok mellett. A 4100-as akár 80 cm-ről is épes scannelni 325/sec sebességgel. A Gryphon GD4400-as Datalogic vonalkód olvasó pedig 1 d-s vonalkódot akár 40 cm-ről 2d-s kódot pedig akár 26 cm-ről is olvas. Felhasználási területei és méretei megegyeznek a 4100-val.

A Datalogic Gryphon GD4500-as modell 1280x800-as felbontásának köszönhetően gyorsan és pontosan olvassa be a vonalkódokat, mozgástűrő képessége pedig 35 IPS ez annyit jelent, hogy még akkor is beolvassa a vonalkódot, ha esetleg kicsit remeg a kezünk közben. Motionix érzékelőjének köszönhetően automatikusan érzékelni képes, ha állványon van, és átkapcsol kézi üzemmódról prezentációs módra. A 4400-ashoz hasonlóan a 4500-as is 4 pontos célzóval rendelkezik a pontos olvasásért.

 

Vonalkód olvasó kínálatunk >>

 

Vezeték nélküli Datalogic vonalkód olvasó


Ha a vezetékes Datalogic vonalkód olvasók között nem találtuk meg a számításunkat választhatjuk a vezeték nélküli változatokat is. Szinte minden vezetékes Datalogic vonalkód olvasó eszközhöz létezik hasonló funkciókkal bíró vezeték nélküli alternatíva. Sokszor erre a modellszámuk is utal. Elsőként nézzük a funkcióit és árát tekintve belépő szintű vezeték nélküli vonalkód olvasót a Datalogic QuickScan QBT2101-et. Kiváló olyan kiskereskedelmi egységekbe, irodákba, gyógyszerleltározáshoz vagy egyéb nyilvántartás vezetéséhez, ahol nem szeretnénk a kábelt kerülgetni a munkánk során, viszont elegendő számunkra egy megbíztató 1 dimenziód kódokat olvasó eszköz, mely Bluetooth kapcsolaton keresztül képes a számítógéppel való kommunikációra olvasás közben, illetve USB vagy RS232-es soros porton keresztül. Tölteni is így lehetséges az 1400 mAh-s akkumulátorát. A belépő szintű elnevezés ne tévesszen meg senkit, képes rá ugyanis, hogy 400/secundum sebességgel, akár 70 cm-ről is beolvasson egy kódot. 25 méterre elvihető a jeladó eszköztől és 4 órás töltés után akár 30.000 olvasásnyi ideig bírja feltöltés nélkül. Mérsékelten ütés por és cseppálló. A Datalogic QuickScan QBT2131 mindezeket tudja azzal a különbséggel, hogy hozzá egy dokkoló egység is jár, melyen keresztül tölthető és kapcsolható számítógéphez vagy pénztárgéphez, vagy egyszerűen tárolható, amikor éppen nincs rá szükség. A Datalogic QuickScan QM2131 készülék ezen felül még egy extrával rendelkezik, ez pedig a WIFI-n keresztüli adatátvitel, mellyel szintén hozza a 25 méteres hatótávolságot, természetesen az előbbi két társának legjobb tulajdonságaival felvértezve.

 

Datalogic vezeték nélküli vonalkód olvasó


Annak is jó hírünk van aki a Datalogic vonalkód olvasó készülékek Gryphon termékcsaládjában látta meg a fantáziát, ugyanis vezeték nélküliek is akadnak közöttük. Mégpedig, ha már a WIFI kapcsolaton keresztüli kommunikációnál tartottunk, itt van a szintén WIFI-s csatlakozással rendelkező Datalogic Gryphon GM4100 Mobile 433 Mhz, 30 méteres hatótávolságával már egy raktárban vagy logisztikai központban is megállja a helyét. A Gryphonoktól megszokott nagy hatótávolságú olvasással (80 cm) és strapabírással rendelkezik. Kibírja a többszöri 1,8 méterről történő leejtést és IP52-es tokozásának köszönhetően gyártósori környezetben is alkalmazható. Ha erre a típusú mobilitásra és strapabírásra vágyunk, de QR kódot is szeretnénk olvasni, akkor viszont válasszuk a Datalogic Gryphon GBT4400-at. Ez a vonalkód olvasó Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál és olvassa a legtöbb 1 és 2 dimenziós kódot. Mindkét eszköz 2100 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

 

Ipari Datalogic vonalkód olvasó


Az ipari környezethez ipari vonalkód olvasó való. Ebből a kategóriában is találunk többféle készüléket. Kezdjük a DATALOGIC POWERSCAN PD7100 vezetékes vonalkód olvasóval, raktári és ipari alkalmazásra való készülék, mely kül- és beltéren is megállja a helyét, köszönhetően robusztus felépítésének IP65-ös tokozásának, annak a ténynek, hogy akár a 2 méterről történő többszöri leejtést is kibírja, illetve az A4-es méretű kódokat akár 5,3 méterről (nem elírás) is be tudja olvasni. A lézer optikával szerelt Datalogic PowerScan PD9300 remek választás a gyártósori folyamatokhoz nagyszerű olvasási teljesítménye és könnyű célozhatósága miatt, mely még erős napfényben is jól működik.

 

Datalogic ipari vonalkód olvasó


Ha még most is úgy érezzük, hogy nem találtuk meg a nekünk valót akkor nézzük a Datalogic PowerScan PD9500 vonalkód olvasót. Ez a Datalogic vonalkód olvasó, már 1 illetve 2 dimenziós kódok olvasására is alkalmas és az előbb említettek strapabírásával rendelkezik, vagyis 2 méterről leejtve is működőképes marad és IP65-ös tokozása révén jól bírja a port és a vízcseppeket. Dokumentum szkennelésre is alkalmas eszköz. Akinek ez sem lenne elég, létezik egy olyan változata is, mely PDM kódok olvasására is alkalmas.  Ha mindezeket a kitűnő adottságokat vezeték nélkül szeretnénk élvezni, megtehetjük a DATALOGIC POWERSCAN PM9500 segítségével, mely akár 100 méterre is elvihető a dokkolójától és ezen felül a PD9500-as minden jó tulajdonságával rendelkezik.

 

asztali datalogic vonalkód olvasó
Datalogic asztali vonalkód olvasó

 

Asztali Datalogic vonalkód olvasó


Ezek az asztali vonalkód olvasók és pultszkennerek főleg kisebb nagyobb kereskedelmi egységekben, esetleg gyártósor mellett fordulnak elő. A Datalogic Cobalto CO5300 egy egyszerűen kezelhető kisméretű készülék, mely kisboltokba ideális választás lehet asztalra helyezhető, de nem építhető a pultba. Ha ugyanilyen kedvező tulajdonságokkal, olyan eszközt keresünk, ami már a 2 dimenziós kódokkal is megbirkózik, akkor pedig válasszuk a DATALOGIC MAGELLAN 1100I-t. Ha ennél kicsit nagyobb boltunk van akkor pedig a DATALOGIC MAGELLAN 2200VS és a 2300HS pultszkennerek a nekünk megfelelőek a gyors 6000/sec beolvasási teljesítményükkel. Azoknak sem kell lemondaniuk kedvenc márkájukról akik gyártósor mellé keresnek egy olyan pultszkennert, ami jól bírja a gyűrődést. Nekik ajánlott a DATALOGIC GRYPHON I GFS410.

 

Tekintse meg vonalkód olvasó kínálatunk >>

 

 

 

címkék: