Adatgyűjtő

Adatgyűjtő

Ma már a kereskedelem szinte minden területén használnak mobil adatgyűjtőket, a vonalkódos rendszer részeként segítik mindennapi munkánkat.

A termelési folyamatokban, részegységekben történő adatgyűjtés lehetővé teszi a termékek pontos nyomon követését, a folyamatok optimalizálását ezzel jelentősen csökkentve a selejt, vagy egyéb hibából történő veszteségeket.

Eszközeinknek köszönhetően akár teljes ügyviteli folyamatokat is végezhetnek ügyfeleink. Törzsadat, folyamatok kezelése, irányítása, teljes körű lekérdezési és listázási lehetőségekkel, kontrolling támogatással.
Rendelkezésre áll az ügyviteli rendszerhez kapcsolódó mobil adatgyűjtő alkalmazáscsomag, amelyet a leltározási, bevételezési és raktárkezelési folyamatokban használnak.

Azoknál a vállalkozásoknál ahol ilyen eszközöket és a szükséges szoftveres rendszerinket használják, jelentősen csökkent a leltárhiány, gyors és hatékony kiszolgálást tudnak biztosítani.

Üzletünkben vonalkód nyomatók, adatgyűjtők, vonalkód olvasók arzenálját találja ipari és kereskedelmi célokra egyaránt.

  • Általános felhasználás:

Kedvező árfekvésű eszközök, amelyek az egyszerűbb leltározási feladatokra alkalmasak. Használatával nyomon követhetővé válnak a folyamatok.

  • Vállalati, kereskedelmi felhasználásra:

Nagyszerű választás kis- és középvállalkozások részére.
Ahol a bevételezés, árukiadás, leltározás, gyors lekérdezések fontos paraméterek.

  • Ipari felhasználásra alkalmas adatgyűjtők:

Robosztus kialakítás, ipari védettség, kiváló olvasási paraméterek (akár több méterről is) jellemzi.

Természetesen munkatársaink segítenek a megfelelő eszköz, kellékanyag kiválasztásában, telepítésében és ha szükséges a szervizelésben is.

Kérjük, keressen fel minket üzletünkben személyesen vagy kérdéseivel elérhetőségeink bármelyikén.

 


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ADATGYŰJTŐINKRŐL


Adatgyűjtő a mindennapokban


Napjaink felgyorsult világában mindent szeretnénk a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megoldani. Nincs időnk bíbelődni azzal, hogy egyesével megszámoljuk a raktárban lévő termékeket, vagy kézzel leírjuk a dobozokon lévő adatokat.

Az adatgyűjtő készülékek igazán hasznosak lehetnek számunkra, ha nem szeretnénk sokat bajlódni a leltározással egy raktárban vagy akár a beléptetéssel egy rendezvényre.

 

adatgyűjtő ipari felhasználásra raktárakba

 

Hogyan működik az adatgyűjtő?


A készülék valamilyen scannelési technológiával, mely leggyakrabban lézer fény, CCD (fényérzékelő) vagy kamera (imager), adatokat gyűjt be és tárol. Ez az adatgyűjtés főleg egy és két dimenziós vonalkódok beolvasásával történik. Az adatgyűjtő tárolhatja az adatokat, de az is előfordul, hogy csupán azonosításra szolgál.

A lézeres eszköz lézer fényt bocsát ki, melynek metszenie kell a vonalkód összes sávját. A CCd-s érzékelő led által kibocsátott fény segítségével érzékeli az alatta lévő képet a fény-árnyék alapján. Az imager gyakorlatilag egy kamera ami az alatta lévő képet érzékeli. Ezután a készülék segítségével feldolgozhatjuk az adatokat. Ilyen adatok lehetnek akár a cikkszám, név, szín, méret és ár is.

 

Mire használható?


Ha például leltározunk és a kézi adatgyűjtő beolvassa a vonalkódot, akkor egy számláló automatikusan hozzáadja a terméket a készlethez, ha még nincs ilyen beolvasott termékünk, vagy növeli a darabszámot amennyiben már volt korábban ilyen. Néhány eszköz arra is képes, hogy globálisan kezelje a raktárkészletet, vagyis a különböző telephelyeken lévő raktárak készletét egyben, természetesen részadatként feltüntetve, hogy melyik raktárunkban hány darab van az adott termékből. Így az is lehetővé válik, hogy az adatgyűjtő segítségével automatikusan leadjuk a rendelést az új készletre, ha egy-egy termékből a raktáron lévő mennyiség egy bizonyos érték alá csökkenne. Bevételezésre is használható, így amikor megjön az új áru, nem kell azzal bajlódnunk, hogy kézzel felvigyünk a termékekről minden adatot.

 

Mire használhatjuk az adatgyűjtőt?

adatgyűjtő

Az idegenforgalomban és a rendezvényeken is hasznos lehet. Egyszerűen és gyorsan tudunk vele bérleteket, jegyeket belépőket ellenőrizni anélkül, hogy közrejátszana az emberi figyelmetlenség, hiszen egy ember nem biztos, hogy könnyen megkülönböztet egy hamisított jegyet egy valóditól, vagy egy tévedésből rosszul leolvasott dátum miatt elfogadhat egy már lejárt bérletet. Egy géppel ez kisebb valószínűséggel fordul elő.

 

Adatgyűjtő kínálatunk >>

 

Hasznos lehet még a mobil adatgyűjtő alkalmazása a szállítmányozásban és futárszolgálatoknál a csomagok nyomon követésében és gyorsabb kezelésében. A nagyobb teljesítményű többfunkciós eszközökkel akár a mobil értékesítést is megvalósíthatjuk egy-egy termék esetében, ha van a készülékünkhöz megfelelő nyugta nyomtatására alkalmas eszköz is.

 

Az adatgyűjtők típusai


Az adatgyűjtők leginkább a funkcionalitásukban és tűrőképességükben különböznek egymástól. Vagyis abban, hogy melyik milyen többletfunkciót tartalmaz a beolvasáson és adattároláson kívül, illetve mekkora hőmérsékleti minimumot, maximumot, illetve páratartalmat tolerálnak meghibásodás nélkül. Ezen kívül fontos tényező az ütésállóság, mivel sokszor előfordulhat, hogy a kézi adatgyűjtő leesik. Ennek mértékegysége az IP szám, melyet a tokozásnál szoktat feltüntetni. Mivel a céljuk a munka megkönnyítése ezért az adatgyűjtők mindegyike mobil adatgyűjtő.

 

adatgyűjtő típusok és fajták

mobil adatgyűjtő

Általános felhasználásra szánt adatgyűjtők

A kézi adatgyűjtő készülékek tartalmaznak egy scannert, illetve valamilyen adatbeviteli felületet, ami lehet numerikus, vagyis egy gombsor vagy érintőkijelző, illetve egy képernyőt. Bár a legegyszerűbb típusoknál néha előfordul, hogy nincs kijelző a készüléken, ma inkább már a kijelzős változatok terjedtek el. A mobil adatgyűjtő valamilyen módon kommunikálni is képes más eszközökkel, leggyakrabban számítógéppel. A csatlakozás megvalósulhat USB kábelen, Wifi vagy bluetooth kapcsolaton keresztül is. Ezekben az alaptípusokban általában csak offline mód van. Az kézi adatgyűjtő lehet akkumulátoros vagy elemes is. A belső memóriájuk nem túl nagy, viszont, mivel általános felhasználásra valók, ezt a használatuk során nem okoz problémákat. Mivel, nem ipari célra tervezték őket ezért nem tolerálják a túl nagy hőmérsékleti anomáliákat és a magas páratartalmat sem. Általában mérsékelten törésállóak.

 

Vállalati, kereskedelmi adatgyűjtők

Felhasználásukból adódóan kisebb méretűek, mint az általános felhasználásra szánt adatgyűjtő készülékek. Leginkább egy okostelefonra hasonlít a kialakításuk, és nem csak hasonlít. Mivel ezeket a mobil adatgyűjtő eszközöket üzleti és kereskedelmi felhasználásra tervezték sokba közülük sim kártyát is lehet helyezni és ezáltal mobiltelefonként is használni. Ezek a kézi adatgyűjtő eszközök rendelkeznek hálózati kapcsolattal, így online állapotban is képesek működni és folyamatos kapcsolatban maradni a vállalat többi számítógépével, így készletnyilvántartójával is. Tartalmazhatnak fényképező funkciót is, így a sérült vonalkódokat lefényképezhetjük, hogy később beazonosíthassuk azokat. Kapcsolatot tarthatunk a beszállítókkal is. Ezek a készülékek leggyakrabban érintőképernyővel rendelkeznek. Kapcsolatuk lehet vezetékes vagy vezeték nélküli és hálózati is. Néhány modell rendelkezik mágnescsík olvasóval is, így lehetővé teszik a teljesen mobil kártyakezelést is.

 

Adatgyűjtő kínálatunk >>

 

A legtöbb modell a mobiltelefonokról már jól ismert Android operációs rendszer különböző, készülékfüggő változatait használja, így kompatibilisek más mobilkészülékekkel is, ha adatátvitelről van szó. Gondoltak a szállítmányozó cégekre és futárszolgálatokra is, hiszen a készülékekben sok esetben beépített GPS funkció is van, bár ez sok esetben a mobiltelefonhoz hasonló kialakítás hozadéka. Mivel a kereskedelmi és vállalati felhasználásban többféle környezeti igénynek kell megfelelniük így ezek a mobil adatgyűjtő eszközök nagyobb hőmérsékleti tartományban is képesek megbízhatóan és károsodás nélkül működni, illetve az előző kategóriánál jobb törésállósággal rendelkeznek.

 

 

kereskedelmben használatos adatgyűjtők

vállalati adatgyűjtő

Ipari felhasználású adatgyűjtők

Felhasználási területükből adódóan ezeknek a mobil adatgyűjtőknek kell a legextrémebb körülményeknek megfelelni. Tokozásuk miatt ezek a leginkább törésállóak, mivel akár az is előfordulhat, hogy egy hatalmas raktárban a létra tetejéről ejtik le a kézi adatgyűjtő eszközt. A páratartalom és hőmérséklet tűrési tartományuk is rendkívüli, így ezek alkalmasak leginkább a hűtőházak és vendéglátó egységek konyhák munkájának megkönnyítésére. Mivel itt nem üzleti felhasználásról van szó ne számítsunk túl esztétikus készülékekre. Itt az ergonómia a cél, így a legtöbb kézi adatgyűjtő pisztoly alakú, sőt léteznek csuklóra rögzíthető változatok is, hogy a felhasználó mindkét keze szabadon maradhasson használat közben.

 

adatgyűjtők ipari alkalmazáshoz

ipari adatgyűjtő

Kommunikáció képességüket tekintve nagyon sokfélék lehetnek attól függően, hogy kinek milyen felhasználási területre kellenek. Vannak online és offline módban üzemelő típusok is. Más eszközökhöz kapcsolódhatnak vezetékkel és vezeték nélkül is. Beviteli felületük lehet numerikus vagy akár érintőkijelző.

 

Szaktanácsadás, beüzemelés, telepítés


Elhatározta, hogy Önnek is azonnal kell egy ilyen mobil adatgyűjtő, de nem tudja, hogyan kezdje el használni? Segítséget szeretne a döntésben? A cég mindenben rendelkezésre áll. Segítenek kiválasztani, melyik az Ön számára legmegfelelőbb adatgyűjtő. Ezen kívül be is üzemelik a helyszínen, ezen kívül még a szükséges infrastruktúra kiépítést és a megfelelő használathoz szükséges szoftverek telepítését is elvégzik Ön helyett.

 

Garancia és szerviz


Természetesen, amit használnak az akár el is romolhat. De nem kell, hogy pánikba essen, ha a leltár kellős közepén meghibásodik az adatgyűjtő. Szakszervizünk készséggel áll a rendelkezésére és minél hamarabb igyekszünk megoldani a problémáját, hiszen az idő pénz. Természetesen, mint minden más készülékre így az adatgyűjtőkre is jár garancia, mely készüléktípusonként eltérő.

 

Adatgyűjtő kínálatunk >>