Ipari felhasználásra alkalmas adatgyűjtők, ipari PDA készülékek

Ipari PDA készülék, vonalkód olvasó PDA

A PDA készülék (Personal Digital Assistant – személyes digitális asszisztens) tulajdonképpen egy olyan kis méretű, multifunkciós zsebszámítógép, amelyet kifejezetten adatgyűjtésre, azok tárolására és egyszerű módú feldolgozására szolgálnak. Kifejezetten hasznosak, sőt egyes esetekben szinte nélkülözhetetlenek különböző raktári, logisztikai vagy akár üzleti feladatok ellátásának alkalmával.

ipari pda készülék árak
A PDA olvasók elengedhetetlen kellékei a logisztikai munkaköröknek

A PDA készülék használata, alapvető működése

Egy PDA-n általában számos funkció megtalálható, ami segítségünkre lehet az adatgyűjtés során, mint például a számológép, címjegyzék, naptár vagy jegyzetelő program. Természetesen ezek csak az alap dolgok, egyéb funkciókkal bővíthetők a feladatok személyre szabhatósága végett. Egyszerre működnek telekommunikációs eszközként, kameraként, navigációs gépként, illetve az egyik legismertebb fajtája a vonalkód olvasó PDA. Kifejezetten sok iparág alkalmaz ipari PDA olvasót a napi munkafolyamatok nyomon követésére, egyszerűbbé tételére, valamint a produktivitás növelése érdekében. Míg egyes esetekben a helyhez kötött PDA készülék használata az ideális, máshol elengedhetetlen a könnyű eszköz mobilitása. A modernebb kisgépek színes kijelzős érintőképernyővel rendelkeznek, beépített audiorendszert tartalmaznak, telepített hálózati és telefonos kapcsolat van rajtuk, így akár böngészőként vagy telefonként is alkalmazhatók. A legtöbb korszerű PDA olvasó WiFi kapcsolattal csatlakoztatható a belső- és külső hálózati internethez.

Az ipari PDA előnyei a termelésben

A nagykereskedelemben és a kis boltokban egyaránt jellemző az, hogy úgynevezett leltáríveken órákig tartó rendszerezésre és adatrögzítésre van szükség leltározás céljából. Ilyen esetekben régen gyakoriak voltak a kézzel összeírt adathalmazok, amiket még fel kellett dolgozni, napjainkra azonban ezt a feladatot felváltották a modern ipari PDA gépek. A technológia rohamos fejlődésén látványosan keresztül mentek a manapság kapható vonalkód olvasó PDA eszközök, hiszen számos programmal lettek bővítve annak érdekében, hogy felgyorsítsák és leegyszerűsítsék például a leltározás folyamatát.

Megbízható ipari PDA és egy vonalkódrendszer segítségével könnyedén lokalizálhatók a tárgyi eszközök vagy készletek, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb információk is egy helyen tárolhatók. Ezáltal a készletleltár és a tárgyi eszközök leltára is jelentősen felgyorsítható a procedúra leegyszerűsítésével. Számos más esetben is kiválóan alkalmazhatók csakúgy, mint:

  • Bevételezésre
  • Vevői rendelések komissiózására
  • Készletmódosításra vagy készletkorrekcióra
  • Átraktározásra és a hozzá kapcsolódó listák kiszolgálására

Az ipari PDA gépek kifejezetten nagy igénybevételhez lettek tervezve, hiszen nem csak beltéri munkákhoz van rájuk szükség, hanem a kültéri viszontagságoknak is ellen kell állniuk. Éppen ezért általában robosztusabb gépek, ütés-, kopás- és vízállók, nagyobb kijelzővel rendelkeznek, jól bírják a nagyobb terhelést (8-12 óra üzemidő egy töltéssel). Tervezésük során előnyt élvez az integrálhatóság, a megbízható alkatrészek használata, ebből adódóan pedig a javíthatóság is lényeges szempont. Számos funkciójuknak köszönhetően tökéletesen felhasználóra szabhatók és igény szerint alakíthatók, hogy a legtöbb igény egy eszköz segítségével kiszolgálhatóvá válhasson.

 
ipari pda készülék árak kedvezményesen
A szállítási és raktározási feladatok során óránként több száz adatot kell feldolgozni, így a gyors PDA működés nem lehet kérdés

Naprakész rendszerek: az Androidos PDA készülék

A Windows alapú rendszerek ideje leáldozóban van, ez egyrészt annyit jelent, hogy korábbi PDA modellekkel még találkozhatunk elvétve, azonban a technológiai fejlesztések során Android alapú rendszerek veszik át a helyüket. Erre számos okból van szükség, hiszen széles körben az Android lett az egyik legelterjedtebb operációs rendszer, így egy modernebb PDA készülék használata során ezekre az előnyökre tehetünk szert:

  • Továbbfejlesztett, 2D-s ipari PDA olvasók képesek minden szögből leolvasni a vonalkódokat és QR-kódokat.
  • Számítógépfüggetlen adatfrissítést tesznek lehetővé a vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően a WiFi hatókörén belül.
  • Webalapú leltárszoftver PC-n fut, melynek köszönhetően egyszerre többen is használhatják.
  • Gyorsabb keresést tesznek lehetővé és kevesebb gombnyomással is hatékonyan elérhetők a funkciók.
  • Jelentős mennyiségű adatbeviteli hiba kiküszöbölhető általuk.

Kiváló példa erre a Honeywell CT30 XP, amely rendelkezik minden olyan funkcióval, amellyel a hatékonyság növelhető a kereskedelem, a raktározás vagy éppen a logisztika területén. Vékonysága egy okostelefonéval vetekszik, extrém körülmények között is gond nélkül működőképes marad (- 10°C-tól +50°C-ig), valamint ütésálló IP67-es tokkal látták el a magas védelem érdekében. 8MP-es előlapi- és 13MP-es hátlapi kamerával van felszerelve, illetve 2D beépített szkennere akár egy méterről is képes beolvasni a kódokat.

Multifunkciós vonalkód olvasó PDA készülékek

Az elmúlt évtizedben elképesztően gyorsan fejlődtek a kereskedelem, a raktározás és a logisztika területén alkalmazott eszközök, amelyek nem csak egyre több funkcióval rendelkeznek, hanem gyorsabbak, masszívabbak és ezzel szemben kisebbek és kompaktabbak lettek. Ékes példája ennek a PDA vonalkód olvasó készülékek fejlődése, hiszen lényegesen hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat, ezáltal pedig láthatóan növelik a termelékenységet és produktivitást. Ilyen esetekben kifejezetten nagy előnyt jelenthet a munkaeszközök mobilitása, hiszen az adminisztrációs rendszerek kezelése a legtöbb esetben nem egyhelyben végzett munka. Mobil PDA készülék segítségével körbejárhatjuk napjában többször az egész raktárat vagy üzlethelyiséget, mindeközben bárhonnan könnyedén a hálózatra csatlakozhatunk és vihetünk fel adatokat a gépre. A logisztika területén szinte elképzelhetetlen, hogy helyhez kötötten dolgozzunk, gondoljunk csak a futárszolgálatokra vagy a különféle adminisztrációs tevékenységekre. Manapság az e-jegyek elterjedésével a jegyellenőrök is mobil PDA-kat alkalmaznak a QR kódok leolvasására a tömegközlekedési járatokon. Ennél fogva egyszerre lehetnek ezek a szuperokos miniszámítógépek vonalkódolvasók, telekommunikációs eszközök, e-mailező platforomok vagy esetleg navigációs berendezések. Multifunkcionalitásukon kívül értékes tulajdonságuk, hogy könnyedén telepíthetők rájuk frissítések, így könnyedén naprakészen tarthatók.

vonalkód olvasó pda
A nagy iparterületeken és raktárakban használt készülékeknek bírnia kell a 8-12 órás munkaidőket egyetlen feltöltéssel is

PDA készülék árak, mire figyeljünk vásárlásnál?

Manapság rengeteg gyártó terméke van piacon, kisebb, kompaktabb kiszerelésű gépekkel és modernebb programokkal, így könnyen el lehet veszni a nagy kínálatban. Sok esetben a PDA készülék árak szoktak meghatározó tényezőként szerepelni vásárlásnál, azonban érdemes több szempont alapján versenyeztetni az eszközöket, hogy ténylegesen a számunkra legjobbat sikerüljön kiválasztani. A különböző iparágakban mást és mást tartanak fontosnak, például a már említett logisztikában vagy fuvarozás esetén a mobilitás és hálózatra való kapcsolódás az elsődleges, a kereskedelemben és raktározásnál megint másak a prioritások, csakúgy mint mondjuk az egészségügyben. A minőséget gyakran már a márkanév is sejteti, nélkülözhetetlen a strapabíró külső, a gyors működés, az időbeli kapcsolattartás és visszajelzések, az automatizálhatóság és a megfelelő információfeldolgozás. Az akkumulátorok hosszú órákon át erőteljes igénybevétel mellett is képesek a 8-10 órás üzemidőre úgy, hogy közben folyamatos a 4G kapcsolat. A PDA készülék árak a számos tényező és funkció következtében térnek el egymástól, érdemes a kiválasztott gépekkel kapcsolatban árajánlatot kérni.

Megbízható és minőségi PDA olvasó gépekért kérje ajánlatunkat, az optimális termékek kiválasztásában pedig előszeretettel segítünk ügyfeleinknek!