Vonalkód olvasó


Vonalkód olvasó

Ma már a raktározás és a kereskedelem nem működhet vonalkódos eszközök nélkül. Üzletünkben mindent megtalál, ami egy átlátható és biztonságos rendszerezéshez szükséges. A vonalkód nyomtató, (címkenyomtató) segítségével számos a leltározáshoz vagy a kereskedelmi forgalomba hozáshoz nélkülözhetetlen adat tárolható egy apró címkén. A vonalkód olvasó rendszer segítségével pedig ezek az információk bármikor leolvashatóak, értelmezhetőek és továbbíthatóak a hozzájuk kapcsolt számítógéphez vagy pénztárgéphez. Ipari vagy kereskedelmi célokra egyaránt alkalmas vonalkód nyomtató, címke vagy etikett nyomtató egyaránt megtalálhatóak üzletünkben. 


Eszközeink segítségével az értékesítés- számlázás, nyugta, szállítólevél folyamatait felgyorsítjuk. Hatékony gyors kiszolgálást eredményez, leltározásra fordított idő jelentősen csökken.

Termékkínálatunkban megtalálja a kézi, vezeték nélküli, pultba építhető, ipari felhasználásra alkalmas vonalkód olvasókat:

  • Kézi, állványos olvasók:

Egyszerűbb, bolti, irodai felhasználásra ajánlott ahol kisebb termékeket mozgatnak. Kézben tartva vagy állványos üzemmódban biztosítja a gyors leolvasást.

  • Vezeték nélküli vonalkód olvasók:

A vonalkód olvasóknak a vezeték nélküli változata, ahol Bluetooth-on vagy rádiós kapcsolaton keresztül kommunikál a számítógéppel. Típustól függően, akár 100 méteres hatótávolság megkönnyíti a beolvasást.

  • Ipari vonalkód olvasók:

Ipari felhasználásra alkalmas vonalkód olvasóink egyaránt kapható vezetékes és vezeték nélküli változatban. Ipari védettsége, tokozása megvédi a környezeti hatásoktól is, mint pl.: por, nedvesség, hideg (-20 °C)

  • Asztali, fix telepítésű és pultba építhető olvasók:

Előnye a vezetékes olvasókkal szemben, hogy nem kell kézben tartani és a pásztázó olvasójával képes minden szögből leolvasni a vonalkódot. Nagyobb forgalmú boltokban megfelelő választás.
Kialakításuk lehetővé teszi, hogy extrém körülményeknek is megfeleljenek (zsír, víz por).


Szaktanácsadással segítjük az Ön üzlete számára legideálisabb eszköz kiválasztását.

Természetesen munkatársaink segítenek a megfelelő eszköz, kellékanyag kiválasztásában, telepítésében, és ha szükséges a szervizelésben is.

Kérjük, keressen fel minket üzletünkben személyesen vagy kérdéseivel elérhetőségeink bármelyikén.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK VONALKÓD OLVASÓINKRÓL

 

Hogyan működik a vonalkód olvasó?

A vonalkódokra többféle szabvány is létezik attól függően, hogy hány karaktert akarunk tárolni, vagy akarunk-e betűket, vagy elég nekünk egy számsorozat. A vonalkód leolvasó eszközök működése viszont a legtöbb esetben hasonló. A készülék detektálja a jelet, majd azt továbbítja egy számítógépnek, hogy visszafejthesse. Ez eddig egyszerűen hangzik. De hogyan történik? A vonalkód olvasó eszköz fényt bocsát ki, a fényt a fekete illetve a fehér sávok másképpen törik, ezért érzékelni képes a különbséget köztük. Nagyon fontos, hogy a kibocsátott fény mindegyik vonalat metssze. A kód nemcsak magát a termékinformációt tartalmazza, hanem azt is, hogy melyik a kezdete és melyik a vége a kódnak. Így fordulhat elő, hogy a készülék a fordítva tartott kódot is értelmezni képes. Ezen kívül tartalmaz még egy ellenőrző számot is, amely azt hivatott biztosítani, hogy ne lehessen hibásan beolvasni kódot. Ha a beolvasott jelek összege nem egyezik az ellenőrző számmal, akkor nem történik meg az olvasás. Ilyen 1 dimenziós vagy más néven lineáris vonalkód olvasók esetében csak ennyi az egész.

A 2 dimenziós kódok több információt képesek tárolni, de beolvasásukhoz nem elég egy vonalszerű fényt kibocsátani. A fénysugaraknak a teljes ábrát le kell fedniük. Az összes olyan olvasó, mely képes 2 dimenziós vonalkódot olvasni megbirkózik az 1 dimenzióssal is, de ez fordítva már nem igaz.

Vonalkód olvasó típusok

A vonalkód olvasóknak számos csoportosítási lehetősége létezik, ezek közül nézzünk meg néhány szempontot.

A felhasználhatóság szerint megkülönböztethetünk kézi olvasókat, ezeket, ahogyan a nevük is mutatja, nekünk kell a vonalkód fölé tartanunk, majd így leolvasni azt. Az állványos vonalkód leolvasók, olyan eszközök, melyek kézi olvasók, de rendelkeznek állvánnyal is, ha éppen fixen szeretnénk őket használni. A fix telepítésű vonalkód olvasók hasonlóak abban, hogy nem helyhez kötöttek, de többfélék lehetnek. Vannak asztali, vagy pultba építhető típusaik is.

Hatótávolság szerint megkülönböztethetünk vezetékes, ill. vezeték nélküli vonalkód olvasó készülékeket.  A vezetékes típusok között is vannak különböző csatlakozással rendelkezők például PS/2, RS-232, usb, valamint számos speciális ipari felhasználásra készült csatlakozási típussal rendelkező. A legelterjedtebb közülük az usb vonalkód olvasó. Az usb technológia egy úgynevezett Plug and Play vagyis „bedugom és megy” elven működik, így azonnal csatlakoztatható a számítógéphez. A vezeték nélküli vonalkód olvasó készülékek kommunikálhatnak például bluetooth kapcsolaton vagy 433Mhz frekvencián keresztül.

A vonalkód típusa szerint pedig 1 dimenziós kódot és 2 dimenziós kódot olvasók.

ideális vonalkód olvasó debrecen

Kinek melyik az ideális?

Mindenkinek más a fontos a saját területén van, akinek fontos a vonalkód olvasó ár és érték aránya, a hordozhatósága, strapabírása, van, akinek inkább az a szempont, hogy könnyű legyen. Mindenki megtalálja, amit keres. Az olyan helyeken ahol nagy raktárhelyiségeket kell nap, mint nap körbejárni, nem lehet folyton elcipelni az árukat egy fix olvasóhoz. Nekik inkább a kézi olvasó ajánlott, azon belül is inkább a vezeték nélküli vonalkód olvasó. Boltokban, áruházakban jó, ha többféle technikával működő olvasó is van, hiszen a kisebb termékeknél a pultba épített típus a hasznos, a nagyobb csomagokat viszont egy kézi olvasóval tudjuk hatékonyabban leolvasni. Nekik viszont a vezeték nélküli helyett ideálisabb lehet egy usb vonalkód olvasó rendszer, hiszen a vevő úgyis elviszi az árut a pultig akkor pedig már közel a számítógép is. Olyan helyeken ahol nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a vonalkód olvasók, leeshetnek, odaütődhetnek valamihez, ajánlottak a speciálisan erre a célra kifejlesztett ipari vonalkód olvasó rendszer készülékek.

debrecen vonalkód olvasó bolti alkalmazása

Vonalkód olvasót használó programok

Egy vonalkód olvasó program segítségével teszi lehetővé a beolvasott adatok feldolgozását. A piacon számos ilyen szoftver létezik. Sok cég megíratja magának a sajátját, hogy az specifikusan az ő igényeiknek feleljen meg. A programok úgy működnek, hogy a vonalkód leolvasó által beolvasott jelet a számítógép dekódolja és egy háttérben futó adatbázisból kiválasztja a beolvasott kódnak megfelelő adatokat.

A legtöbb vonalkód olvasó és program összekapcsolását és használatát tekintve hasonló, igazán csak abban térnek el, hogy mely felhasználó, milyen adatokat tart fontosnak. A vonalkód olvasó ár, terméknév és mennyiség vagy méret adatokat olvas leggyakrabban egy termékről, hiszen a gyakorlatban többnyire ezekre van szükség. Ez megjelenik a monitoron, majd a számítógép egyértelmű utasításokat ad a képernyőn a felhasználónak, hogy milyen további lehetőségei vannak. Például leltárba veheti az árut, megadhatja a darabszámot, vagy ha éppen egy fizető terminálnál állunk rákattinthatunk a befejezés és fizetés gombra vagy bescannelhetjük a követező árucikket.

Amennyiben a vonalkód olvasó és a program a cég saját tulajdona, akkor a munkatársak, akik erre jogosultak bővíthetik a programhoz tartozó adatbázist új termékekkel is.

Szaktanácsadás, beüzemelés telepítés

Nem kell megijednie, nem kell csupán a leírások alapján döntenie. A cégünk szívesen segít az Önnek megfelelő eszköz vagy eszközök és a hozzájuk tartozó egyéb kiegészítő szolgáltatások kiválasztásában. Teljes körű szolgáltatást nyújt attól kezdve, hogy segít megtalálni a megfelelő vonalkód olvasót azon túl, hogy telepítik a helyszínre és be is üzemelik a tőlük vásárolt készülékeket. Ezen kívül forgalmaznak hozzájuk tartozó kiegészítőket is.

Garancia és szerviz

A különböző márkájú termékekre különböző hosszúságú garancia is jár, így ha azok idő előtt meghibásodnak, nem kell aggódnia. A cégünk a folyamatos karbantartásban és szervizelésben is segít, így van kihez fordulni, ha egy éves nagyleltár közepén meghibásodik néhány vonalkód olvasó vagy a hozzá tartozó program.

 

Debreceni mintaüzletünket itt találja: 4031 Debrecen, Szoboszlói út 43/B.