Tárgyi eszköz leltározás

Tárgyi eszköz leltár felépítése:

A rendszer elsődleges feladata, hogy a cégek tárgyi eszközeinek leltározását segítse.

Mobil eszközök,illetve PC-n futó szoftverek segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan összeállíthatják egy adott cég leltározását, akár több telephely összegzésével is.
Ajánlatkérés

A feladat a tárgyi eszközök (székek, asztalok, gépek) több szobában történő felvétele , rögzítése, nyomon követése.

Elsőként a tárgyi eszközöket vonalkódos címkével láttuk el, adatgyűjtő segítségével rögzítettük, majd a leltárszoftver alkalmazásával elvégeztük a kiértékelést.


Tárgyi eszköz leltár felépítése:

A rendszer elsődleges feladata, hogy a cégek tárgyi eszközeinek leltározását segítse. 

Mobil eszközök,illetve PC-n futó szoftverek segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan összeállíthatják egy adott cég leltározását, akár több telephely összegzésével is.

A rendszer összetevői az alábbiak:

 

Az adatbázis tárolja az egyes eszközökön elvégzett leltárok eredményeit, illetve itt tárolódnak azok a törzsadatok, amelyeket az ügyfél által definiált adatbázisból veszünk át

- Szerver szolgáltatás

Ez a szolgáltatás egy Windows operációs rendszer alatt futó szolgáltatás, melynek feladatai a következők:

  o adatok átvétele az ügyfelek saját rendszeréből (cikktörzs megnevezésekkel,

vonalkódokkal és egyéb termékparaméterekkel)

 o a rendszerbe integrált PC kliens programokkal történő kapcsolattartás (adatok kiszolgálása a mobil eszközökre és az ott elvégzett listák fogadása)

 o a rendszerbe integrált mobil eszközökkel történő kapcsolattartás (adatok kiszolgálása a mobil eszközökre és az ott elvégzett listák fogadása)

 o adatbázis kezelése, annak karbantartása

- Kliens program

Ez a program egy Windows operációs rendszer alatt futó program, amelynek feladata, hogy mobil eszközök nélkül is alkalmas legyen a rendszer a leltározási folyamatok elvégzésére,valamint ebben a programban végezhetők el a leltárral kapcsolatos lekérdezések is (ki mikor, milyen tételeket tartalmazó leltárt készített, hány leltározási folyamatból állt össze a tejes leltár, melyik telephelyen, stb..), teljes szűrési támogatással és paraméterezhető lekérdezésekkel.

A program feladata még, hogy olyan termékek esetében, amelyek nem léteznek az ügyfél által szolgáltatott adatokban, lehetővé tegye új termékek rögzítését, valamint a termékekhez leltárcímke nyomtatását is.

- Mobil program

A mobil eszközre fejlesztett alkalmazás feladata, hogy segítse a leltározó dolgozó munkáját, a terméktörzs átvétele után alkalmas legyen arra, hogy a vonalkódok leolvasásával a leltározási folyamat elvégezhető legyen (vonalkódos azonosítással, szabadszöveges kereséssel, stb…). A leltározási folyamat eredményét a szerver szolgáltatásba tölti át.

Több telephely kezelése

Több telephely támogatása is megoldott a szoftver segítségével, ebben az esetben az adatbázis vagy felhő alapú rendszerben kerül kialakításra, vagy pedig az ügyfél saját szerverén, de bárhonnan, internetes kapcsolat esetén elérhetővé kell azt tenni és online működését biztosítani a leltár  folyamatának időtartamában. Ebben az esetben a telephelyek saját leltárai is a teljes leltár részét képezik, azaz a teljes leltár lezárásáig azok módosíthatók.