Tárgyi eszköz leltározás

Tárgyi eszköz leltár felépítése:

A rendszer elsődleges feladata, hogy a cégek tárgyi eszközeinek leltározását segítse.

Mobil eszközök,illetve PC-n futó szoftverek segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan összeállíthatják egy adott cég leltározását, akár több telephely összegzésével is.
Ajánlatkérés

A feladat a tárgyi eszközök (székek, asztalok, gépek) több szobában történő felvétele, rögzítése, nyomon követése. A tárgyi eszköz leltár segítségével egyszerűbben lokalizálhatóak a tárgyak, ezáltal nem kell tartani, hogy a nyilvántartásból ezek kiesnek. Elsőként a tárgyi eszközöket vonalkódos címkével látjuk el, adatgyűjtő segítségével rögzítetjük, majd a leltárszoftver alkalmazásával elvégezzük a kiértékelést.

 

Tárgyi eszköz leltár felépítése


A rendszer elsődleges feladata, hogy a cégek tárgyi eszközeinek leltározását segítse. 

Mobileszközök, illetve PC-n futó szoftverek segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan összeállíthatják egy adott cég leltározását, akár több telephely összegzésével is.

 

A rendszer összetevői az alábbiak:


Az adatbázis tárolja az egyes eszközökön elvégzett leltárok eredményeit, illetve itt tárolódnak azok a törzsadatok, amelyeket az ügyfél által definiált adatbázisból veszünk át.

 • Szerver szolgáltatás

Ez a szolgáltatás egy Windows operációs rendszer alatt futó szolgáltatás, melynek feladatai a következők 

 •  
  • adatok átvétele az ügyfelek saját rendszeréből (cikktörzs megnevezésekkel, vonalkódokkal és egyéb termékparaméterekkel)
  • a rendszerbe integrált PC kliens programokkal történő kapcsolattartás (adatok kiszolgálása a mobil eszközökre és az ott elvégzett listák fogadása)
  • a rendszerbe integrált mobil eszközökkel történő kapcsolattartás (adatok kiszolgálása a mobil eszközökre és az ott elvégzett listák fogadása)
  • adatbázis kezelése, annak karbantartása
 • Kliens program

Ez a program egy Windows operációs rendszer alatt futó program, amelynek feladata, hogy mobil eszközök nélkül is alkalmas legyen a rendszer a leltározási folyamatok elvégzésére,valamint ebben a programban végezhetők el a leltárral kapcsolatos lekérdezések is (ki mikor, milyen tételeket tartalmazó leltárt készített, hány leltározási folyamatból állt össze a tejes leltár, melyik telephelyen, stb..), teljes szűrési támogatással és paraméterezhető lekérdezésekkel.

A program feladata még, hogy olyan termékek esetében, amelyek nem léteznek az ügyfél által szolgáltatott adatokban, lehetővé tegye új termékek rögzítését, valamint a termékekhez leltárcímke nyomtatását is.

 • Mobil program

A mobil eszközre fejlesztett alkalmazás feladata, hogy segítse a leltározó dolgozó munkáját, a terméktörzs átvétele után alkalmas legyen arra, hogy a vonalkódok leolvasásával a leltározási folyamat elvégezhető legyen (vonalkódos azonosítással, szabadszöveges kereséssel, stb…). A leltározási folyamat eredményét a szerver szolgáltatásba tölti át. Ez a korszerű megoldás hihetetlenül elterjedt, hiszen a mindennapok során szinte minden ember a kezében tartja az okostelefonját, ennek köszönhetően tárgyi eszközök leltározása még sosem volt ennyire egyszerű és gyors.

 • Több telephely kezelése

Több telephely támogatása is megoldott a szoftver segítségével, ebben az esetben az adatbázis vagy felhő alapú rendszerben kerül kialakításra, vagy pedig az ügyfél saját szerverén, de bárhonnan, internetes kapcsolat esetén elérhetővé kell azt tenni és online működését biztosítani a leltár folyamatának időtartamában. Ebben az esetben a telephelyek saját leltárai is a teljes leltár részét képezik, azaz a teljes leltár lezárásáig azok módosíthatók.

 

Miért fontos a leltár program?


A tárgyi eszközök leltározása minden vállalkozó számára mérhetetlenül fontos, hiszen a törvényszegés elkerülése végett háromévente kötelező az üzleti év végén felmérni a különböző tárgyakat. Ahhoz, hogy egy cég megfelelően működhessen, elengedhetetlen a tárgyi eszköz leltár, ugyanis ezeket után búcsút mondhatunk a felesleges beszerzéseknek, ami nagymértékben elősegíti kiadások mérséklését és a megfelelő pénzügyi megtervezéseket. A siker eléréséhez nagy segítséget nyújthat egy eszközökről vezetett pontos adatbázis, amely nem csak, hogy hatékonyan működik, de jól strukturált is.

Tárgyi eszköz leltározás
A raktár a leltározás után átláthatóvá és egységesebbé válik, ami rendkívül hasznos a megfelelő működés érdekében

 

A tárgyi eszköz leltár előnyei


A tárgyi eszközök leltározása elengedhetetlen egy jól működő vállalkozás számára. A felesleges kiadások, amik a cég kasszáját szükségtelenül terheli, a leltár program segítségével elhárítható. Ilyen elhanyagolható plusz kiadás lehet például néhány futó projekthez, ha új adatbázisba használatba kerülnek eszközök vétel nélkül, és a következő projekthez is újabb berendezés kerül, aminek a megvásárlása felesleges. A jó előre megszervezett leltár szoftver pont ebben nyújt segítséget, hogy a használaton kívüli tárgyakat beazonosítsa számunkra, így azok nem értéktelenednek el, ami szintén egyfajta pénzspórolás.

 

A vonalkódos leltár program pozitív hatásai vállalkozás számára


Tulajdonképpen, a tárgyi eszköz leltár alapja az, hogy az azonosítási rendszer egységes legyen. Ez lehet különböző kisebb készlet leltár, ami a leltár szoftver segítségével nagyon egyszerűen rendbe rakható és a használatával átláthatóvá válik az egész. A korszerű vonalkódos leltár program bevezetése szintén egy nagyon jó megoldás. Megfelelően odafigyelve arra, hogy ne legyen kihagyva semmi a nyilvántartásból, és rendszerszerűen eljárva nagyon szépen rendben lehet tartani a raktárakat, tárolókat, vagy egyszerűen csak a meglévő készletet. A vonalkódos leltár program segítségével rengeteg időt megspórolhatunk és a hibaszám előfordulását is lecsökkentheti egy ilyen kiemelkedően jó minőségű leltár szoftver. 

Fontos információ, hogy ennek a vonalkódos leltár program rendszerében minden tételt egy időtálló címkével jelöljünk meg, amelyeket bármikor beolvashatunk. Ez a címke tartalmazza az azonosítóját az adott tárgynak, lehet szó bármilyen elektronikai eszközről vagy bútorokról. 

 

Amit a leltározó program nyújtani tud nekünk


A leltár program egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg időt lehet megspórolni a használata miatt. A munka ezzel élvezhetővé és kényelmessé válhat, ráadásul a bárhol használhatjuk a világon. Ne aggódjon amiatt, hogy a vonalkódos technika magasabb költségvetéssel jár, a matricák, amin a vonalkódok vannak olcsón beszerezhetők, és a pótlásuk sem bonyodalmas. Ehhez a technológiához kell egy szoftveres támogatás és egy hardvert tartalmazó eszköz, de ezeknek a költségei is hamar megtérülnek. Ha éppen egy vállalkozás most indul el, akkor érdemes máris egy jól működő leltározó program beszerzése, hogy egy modern leltározási technikával ellenőrizhessük a kiadásokat és a vételeket, így már a legelején elkerülhető a félre számolás és csökkenthető a felesleges hibák száma. 

Tárgyi eszköz leltározás
Az egyik legegyszerűbb megoldás a telefonnal történő leltározás, hiszen manapság már mindenki használja, és külön nagy segítség, hogy képeket is tölthetünk fel a programba

 

Ami a tárgyi eszköz leltár segítségével elérhető


Egy egyszerű és nyomon követhető statisztikát vezethetünk leltár szoftver által. Így az eltéréseket könnyebben átláthatjuk és korrigálhatjuk, megszüntethetjük. A tárgyi eszközökhöz különböző információkat írhatunk le, amiben feltűntethetjük az állapotát, gyártási évét, esetleg típusát. A leltár alkalmazás éttermek számára is szintén egy hihetetlenül nagy segítség, hiszen az ételeket nagyon fontos megfelelő rendben tartani, és ott a hibázás komoly megbetegedéshez is vezethet. A tárgyi eszköz leltár egyik funkciója, hogy az eszközökhöz fotót is csatolhatunk, az egyszerűbb beazonosításhoz. Ha felkeltettük figyelmét, és érdeklődik a kínálatunk iránt, bátran kérjen ajánlatot, hívjon telefonon, vagy keressen személyesen. Nálunk lehetőség van leltározáshoz szükséges eszközök és a szoftver bérlésére is az adott leltári időszakra. Munkatársaink már várják hívását! 

Kapcsolat