Költözünk!!!

Május 1-től új helyen várjuk kedves ügyfeleinket!
Új cím: 4032 Debrecen Füredi Kapunál- Böszörményi út 68/C/2

Árazzon a Jolly JP6 árazógép segítségével

2019. 09. 18.
1786
Jolly JP6 árazógép

Az árazógépek manapság annyira a boltosok mindennapi eszközévé váltak, hogy eszünkbe sem jut, hogy az élet más területén is használhatóak. Csak beállítják a megfelelő számokat és a pénznem betűjelét, majd kattog az árazópisztoly tapad a címke, és így tovább egy véget nem érő árurengetegben. Na de milyen területeken lehet még használni és hogyan?

 

Árazógép felhasználási területei


Először is kezdjük a textiliparral. Igen tényleg a textiliparral. Azon belül is a varrodákkal, mert ott is használatban van az árazógép. Mivel a varrodákban egyszerre több száz azonos fazonú ruhadarab is készülhet, nehézkes lenne kézi erővel kiszabni a ruhadarabok minden egyes elemét a szabásminták alapján. Éppen ezért ez nem is így történik. Az anyaglapokat egymásra fektetik akár százat is egyszerre, majd a legfelső anyagon a szabásmintát körberajzolják. Ezután az erre alkalmas géppel a minta mentén körbevágják egyszerre mindet, ami egymás alatt van. Így készül egyszerre száz ruhaujj, hát, vagy gallér. De ezek az egymásra fektetett anyagok nem teljesen egyformák, hiszen szinte lehetetlen két pontosan száz százalékig egyforma színárnyalatú anyagot gyártani, nem is beszélve a mintásakról például a kockásról. Eléggé furcsa lenne, ha egy zakó háta egy-két árnyalattal sötétebb lenne az ujjánál. De hogyan lehet ezt elkerülni az előbb említett nagyüzemi eljárás során? Árazógép segítségével. A kiszabott darabok sorszámot kapnak felülről lefelé 1-es, 2-es, 3-as és így tovább. Így amikor a varrógép alá kerülnek, a varrónők tudják, hogy a 1-es ujjat az 1-es háthoz, 1-es gallérhoz, 1-es mellrészhez kell hozzávarrni, mert ugyanabból a szövetlapból lettek kiszabva. Továbbra is a textiliparnál maradva, a méteráru boltokban is gyakori kellék az árazógép. Itt a szöveteket, szalagokat méterre árulják, és amikor eladnak valamennyit egy tekercsből árazógép segítségével rácímkézik, hogy mennyi maradt még meg belőle, így nem éri meglepetés a következő vásárlót, ha 5 méter anyagot szeretne vásárolni, de csak a mérés során derülne ki, hogy csak 4,5 méter van belőle.

 

könnyen kezelhető Jolly JP6 árazógép

Jolly JP6 árazógép


A vendéglátásban is nagy hasznát lehet venni egy árazógépnek. Mivel a konyhákon mindig fel kell tüntetni a szavatossági időt az alapanyagokon így egyszerűen nyomhatunk rájuk egy címkét az árazógéppel, mivel egy 1 soros 6 karakteressel, mint amilyen a Jolly JP6 árazógép is leírhatjuk például, hogy 190823 vagyis, hogy az alapanyag 2019 augusztus 23-ig fogyasztható. Ugyanez igaz azokra a termékekre, melyeket üzemileg vagy akár egy kézműves kisboltban csomagolnak, de nem ipari vákuum csomagolásba, mivel hamar elfogynak. Ilyenek például a szendvicsek melyek csak 1-2 napig fogyaszthatóak vagy a kézműves édességek, esetleg kisüzemileg készített lekvárok, húskészítmények is akár.

El is érkeztünk ahhoz a szegmenshez, ahol leginkább jelen van az árazógép. Ez a kereskedelem. Akár nagy akár pedig kisboltokról van szó, az árcédulákat el kell helyezni a termékekre. Néha nem is egyet, hiszen ha egy terméket leáraznak rajta szokták hagyni az eredeti árát is, sőt néha még a kedvezményt is ráírják százalékban, így egyszerre három árazó címke is van egy árun. Árazógépet sokféle profilú üzlet használ, legyen az akár vegyesbolt, ruházati üzlet, papír-írószert, háztartási kellékeket vagy akár játékokat forgalmazó kereskedelmi egység. A cél ugyanaz, egyértelműen tájékoztatni a vásárlót a termékek áráról.

 

Tekintse meg Jolly árazógép kínálatunk!

 

Hogyan működik egy árazógép


Először is a tárcsa segítségével be kell állítani a címkére nyomtatni kívánt árat és ha erre lehetőség van annak pénznemét. A Jolly JP6 árazógép első és hatodik karaktereként a numerikus karakterek mellett forint és euró is beállítható. Ez úgy történik, hogy a keretet mozgatjuk, mégpedig a következő módon, a számokat váltogatni a tekerő tárcsával lehetséges, de ez mindig csak egy karakterre vonatkozik. Mindig arra a karakterre lesz érvényes, ami éppen a keret legbaloldalibb karaktere. A keretet jobbra lehet elmozdítani, a kívánt karakterig. Egy példa, ha be akarjuk állítani, hogy egy áru ára 199 FT akkor először a mozdulatlan kerettel beállítunk egy üres helyet, majd eggyel jobbra húzzuk a keretet és még egy üreset, ezután még eggyel jobbra húzva egy 1-est, aztán még eggyel jobbra egy 9-est és utána ugyanígy még egy 9-est majd a keretet teljesen jobbra húzva az utolsó helyre egy FT karaktert. A két üres hely azért szükséges, mert ez egy 3 számjegyet és egy pénznem formátumot tartalmazó ár.

 

rugalmasan állítható Jolly JP6 árazógép

árazógép beállítása


Ha az árat beállítottuk mindaddig ezt a nyomatot fogja az árazógép a címkékre nyomni, amíg át nem állítjuk azt, vagy sajnálatos módon ki nem fogy az árazószalag vagy a festékhenger, de mindkettő cserélhető néhány mozdulattal. A címkére nyomtatás egyszerű, az árazógép markolatának két felét össze kell nyomni, mint egy ollót, ekkor a kis címkéző ablakban megjelenik a következő címke, amit rányomhatunk.

 

Tekintse meg Jolly árazógép kínálatunk!

 

 

 

címkék: