Vonalkód nyomtató

Miért nem nyomtat? (Godex G300)
Godex G300 nyomtatónál, elsődlegesen a telepítés menetét kell végignézni, hogy megfelelően van-e feltelepítve a driver és a golabel szoftvere is.
Összevissza nyomtat. (Godex G300)
Amennyiben megfelelően van beállítva a címke paraméterei akkor egy úgynevezett kalibrálás segíthet. Menete: kikapcsoljuk a nyomtatót, majd a feed gombot (lapdobás) nyomvatartva visszakapcsoljuk a nyomtatót és addig nem engedjük el a feed gombot amíg nem villog pirosan. Ezután egy tesztet kinyomtatnia.
Nem nyomtat a címkére.
Először is nézzük meg milyen alapanyagú címkét tettünk bele. Amennyiben thermo címke akkor a körmünket áthúzva a címkén elfeketedik, ha nem akkor más alapanyag , vagy papír vagy polietilén, ehhez viszont festékszalag szükséges.
Egy nyomtató kiválasztásánál az alábbi kérdések merülhetnek fel.
Milyen körülmények között használják a címkéket?Pl. Magas páratartalom, vegyi , hütőházi körülmények) Körülbelül milyen méretű címkékre van szükség? Mire használják és mekkora mennyiségben nyomtatnak napi szinten? A nyomtatók elhelyezése, használata hol történik? (ipari,hordozható, irodai, fix stb.) Milyen külső környezeti tényezők lesznek hatással a címkenyomtatók üzemeltetésére? (hőmérséklet, por, vegyi hatások stb.)

Vonalkód olvasó

0 helyett ö betűt küld be az olvasó.

A szkennerek alapértelmezett beállításában az angol karakter készlet van beállítva. A beállító füzetben kell kikeresni a "Country" módnál a "Hungary" beállítást. Régebbi szkennereknél előfordul, hogy nincs ilyen. Ilyenkor az "Alt mode" -t kell választani. Amennyiben elakadna, nyugodtan keressen minket.

Nem világít. Nem küld be semmi adatot.

USB kábeles olvasó: 

-Rossz interface van kiválasztva (beállítási hiba)

-Törött a kábele (csere szükséges)

-Nincs feltelepítve a drivere (pl.: USB-sorosnál)

-USB-soros eszköznél egy virtuális soros portot használ. Ilyenkor "Hyperterminál" programmal lehet megnyitni a portot.

 

Soros (RS232) kábeles olvasó: 

-Rossz interface van kiválasztva (beállítási hiba)

-Tápellátási probléma. Ha a gép amire kötve van nem alkalmas erre, akkor egy külső tápegységet kell hozzá használni.(Vigyázni kell a polaritásával. Használjon gyári tápegységet!)

-Rossz soros paraméterek. (Alapértelmezett: Baud rate:9600,Parity:None,Data bits:8,Stop bits:1)