Címkecsévélő

2022. 06. 16.
1692
Ipari címkecsévélő

 

Tekercses öntapadó címkék nyomtatása során egyszerre keletkezik nagy mennyiségű matrica, amelyet a könnyebb kezelhetőség érdekében ajánlatos feltekercselni, ebben pedig a címkecsévélő nyújthat segítséget. A nyomtatókhoz mérten számos kivitelben elérhetők, akár ipari méretekben is.

 

Címkecsévélőink

Egyszerűbb nyomtatás automatizálással


Jelentősebb mennyiségű matricák nyomtatása esetén gyakori probléma, hogy a tekercs maga nem fér el a nyomtatóban, ezért külsőleg kell a nyomtatóba adagolni, ehhez pedig szükség van egy megfelelő hordozóra. Nagyszámú matrica nyomtatása esetén az automatizálás nem csak egyszerűbbé teszi a folyamatot, hanem a termelést is jelentősen fokozhatja. Címkecsévélő által a feltekercselés gyorsabbá és könnyebbé válik, a kinyomtatott öntapadós címkék pedig egyenletesen és helytakarékosan kerülnek egymás mellé. Alkalmanként szükséges a matrciaíveket egyik tekercsmagról a másikra áttenni, ez pedig csévélő nélkül kivitelezhetetlen lenne. A tekercselés során a címkecsévélő folyamatosan figyeli a szalagot, ennek köszönhetően optimalizált a művelet, tehát ha leáll a nyomtató a tekercselés is vele együtt szünetel.

Általában a kisebb méretű és teljesítményű címkenyomtató készülékek nem képesek önállóan a frissen nyomtatott matricák visszacsévélésére, ebben az esetben külsőleg csatlakoztatható hozzá a készülék. Egy kis és kompakt címkecsévélővel dinamikussá válik a nyomtatás, ami a kinyomott öntapadós címkét folyamatosan tekercseli, ha megáll a nyomtatás akkor a tekercselés is, ha folytatódik akkor a csévélő is továbbforog. Az egyszerű kezeléssel és automatikus üzemeltetéssel nem igényel felügyeletet ez a művelet, hiszen a beépített érzékelő kar még a szalag feszességét is képes mérni. Ennek köszönhetően, ha feszül a szalag, akkor lassul a csévélés, míg laza címkeszalag esetén felgyorsítja a tekercselést, így képes alkalmazkodni a sebességkülönbségekhez. A címkecsévélő az optikai szenzorok által folyamatos jelzéseket továbbít az elektromotor számára, ezáltal az oxidáció következtében bekövetkező leállások, a felületek beégése vagy a mechanikai kontaktusból adódó problémák könnyűszerrel megelőzhetők.

Ipari címkecsévélő, ha nagyobb teljesítményre van szükség


Ipari mértékű címkegyártás során gyakran van szükség egy külső csévélőre, ami gyorsan és hatékonyan tekercseli fel a szalagban gyártott termékeket. Az ipari címkecsévélő használatára általában az öntapadós etikett címkék visszatekercselésénél kerül sor, főként abban az esetben, ha erre a nyomtató önmagában nem képes (vagy csak kis mértékben). Különösebb szakértelmet nem igénnyel az ipari címkecsévélő használata, hiszen a nyomtatóval párosítva automatizált működésre képes külön beavatkozás nélkül. Érzékeli a szalagmozgást, illetve megszakítás nélkül feltekercseli a kinyomtatott hordozószalagot. Jól idomul az átmérőváltozáshoz és a sebességkülönbségekhez, valamint egyénileg beállítható különböző nyomtatási sebességekre is. Az érzékelő kar mechanikai kontakt nélkül, szenzoros módon kapcsolódik a vezérléshez, így megelőzve a jelentkező problémákat. Az ipari címkecsévélő erős fémváza lehetővé teszi a megbízható és időtálló működést, hosszú éveken keresztül konzisztens teljesítményt biztosít alacsony meghibásodási ráta mellett. Alaptartozékként kiegészíthető csévélődobbal is, amely a 76mm-es belső átmérőjű testek rögzítését is lehetővé teszik.

Címkecsévélő
A címkenyomtatás elengedhetetlen eleme a logisztikai feladatok elvégzésének

Címkenyomtató bővítése külső címkecsévélővel


Egyes címkeprinterekhez külső tartozékként címkecsévélő csatlakoztatható, vásárlás előtt érdemes tisztában lenni a gép ezen tulajdonságával. Az igényeknek megfelelően kis- és nagyteljesítményű gépek is megtalálhatók köztük, nézzük is melyek ezek a multifunkciós nyomtatók:

  • Godex termo- és termotranszfer vonalkód és címkenyomtatók: A napi nyomtatni kívánt címkemennyiségtől függően érdemes választani, hiszen például a Godex GE300 203dpi és a Godex GE330 300dpi printerek napi terhelhetősége körülbelül 1000 és 3000 címke közé esik. Ezek kis méretű (1.8 kg) és ergonomikus kialakítású gépek, amelyek irodai használatra lettek tervezve. Kijelző nélküliek, csendes működés jellemző rájuk és akár már USB-ről is működtethetők. Amennyiben nagyobb terhelhetőségű terméket keresünk, akkor a Godex ZX1200 203dpi lesz az optimális választás, hiszen napi szinten akár 9000 címkét is képes legyártani. Alapvetően tekercses címkeprinter, érintőképernyővel van ellátva a könnyű kezelhetőségért, gyártási folyamatokhoz jó megoldásnak minősül. Külső címkecsévélővel és DPR felcsévélővel is bővíthető. A Godex gépek címketervezéséért a Godex GoLabel szoftver felelős, könnyen kiismerhető program, az elkészült minták közvetlen mentésére is lehetőség van.
  • Zebra címkenyomtatók: A kis méretű Zebra GX430T 300dpi közel két kilós súlyával is a kompakt gépek táborát erősíti, amely napi maximum 3000 címke gyártásához alkalmas. Ahogyan a legtöbb printer esetében, kompatibilis normál- és thermal papír, valamint textil és műanyag felületekkel. Ipari szükségletekhez már jóval alkalmasabb a Zebra 220 Xi4 204dpi nyomtatógép, amely robosztus megjelenésével extra nyomtatási szélességet képes produkálni. Strapabíró tulajdonságából adódóan használati területe igen széleskörű, főként gyártósorokon bevett az alkalmazásuk. A Zebra Designer program lehetővé teszi szövegek, képek és vonalkódok megtervezését főként fekete-fehérben. Egyedi tulajdonságuk, hogy más gyártmányú címkenyomtatókhoz fejlesztett rendszerekbe is külön fejlesztés nélkül integrálhatók.

Címkecsévélő
A kompakt Zebra GX30T 300dpi modellje címkeadagoló címkeérzékelővel is bővíthető

 

  • Honeywell PC42T 203dpi nyomtató: Kicsi, kompakt, okos és gazdaságos működtetésű újgenerációs printer, amely kiváló minőségben nyomtat hőérzékeny direkt termál papírra, azonban arra alkalmas festékszalaggal olyan felületekre is nyomtathatunk, mint a karton, a műanyag vagy akár a textil. DPR vagy külső felcsévélővel bővíthető, gyakran használják kiskereskedelmekben vonalkódok nyomtatásához, leltározáshoz, de akár kórházi és laboratóriumi alkalmazásra is kiváló. A nyomtatási címke a BarTender UltraLite szoftver által tervezhető meg.
  • Toshiba Tec B-SX5 300dpi nyomtató: Masszív méretei ellenére igencsak gyors és megbízható gépről van szó, ami festékszalag takarékos funkcióval is rendelkezik. Ipari nyomtató révén gyártói és logisztikai munkálatokhoz kiváló választás, akár 24 órás intenzív igénybevétel mellett is megbízhatóan üzemel. Külső tekercselőnek Godex T20 címkecsévélő alkalmazható, de bővíthető vágó- és címkeleválasztó egységgel is. A címkekészítéshez szükséges illesztett programja pedig szintén a BarTender UltraLite.
  • SATO CL4NX 203 dpi nyomtató: Kifejezetten jól terhelhető ipari nyomtatáshoz fejlesztett monstrum, ami akár 600 m-es festékszalagot is képes befogadni, emellett pedig megállás nélkül működtethető. Különleges címkézési feladatokhoz tervezték, kétmagos processzorral rendelkezik és közvetlenül alkalmazható a legújabb verzióval telepített SAP rendszerekben is. Több programnyelven vezérelhető, így külön fejlesztőprogram nélkül is kompatibilis más rendszerhez telepített gépekkel is, illetve a nyomtatás különböző Windows programokból is elindítható. Címketervező programja a NiceLabel, amellyel szöveges, képes és vonalkód megjelenésű grafikák is készíthetők egy színben. Több opcióval is bővíthetők, mint a DPR vagy külső ipari felcsévélők, vezeték nélküli internet, belső óra, vágó- és címkeleválasztó egység.

 

Címkecsévélő
Az egészségügyben is nélkülözhetetlenül fontos a gyors és precíz címkenyomtatás, gondoljunk csak a vértasakokra

A címkenyomtatókhoz általában csatolakoztathatók a külső ipari felcsévélők, azonban nem minden párosítás ilyen egyszerű. A legtöbb printer esetén ez az információ megtalálható a leírásban, esetenként azonban jobban utána kell nézni. A választás megkönnyítése végett szívesen adunk szakmai tanácsot, hogy végül ténylegesen az optimális nyomtató és felcsévélő kerüljön kiválasztásra.

Kérjen ajánlatot!

címkék: