NTAK adatszolgáltatás eszközigényei, mi is csatlakoztunk hardver beszállítóként

2023. 06. 14.
1081
ntak adatszolgáltatás vendéglátó szoftverek

2019-ben megkezdődött a szálláshely-szolgáltatási tevékenység digitalizálása, egyúttal létrehozták a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot is a turizmus fejlesztése érdekében. Ennek célja, hogy online rendszerrel egyszerűsítsék az adóellenőrzési tevékenységeket, ezért az NTAK adatszolgáltatás egyetlen platformon képes biztosítani a szükséges adatokat. A papír alapú listákat, vendégkönyveket pedig felváltották a tabletek, laptopok és blokknyomtató eszközök, amelyeknek azonban meg kell felelnie az előírt követelményeknek.

 

NTAK adatszolgáltatás VENDÉGEM szoftvercsaládon keresztül


A digitális platform lehetővé teszi, hogy egyidejűleg láthatóak legyenek az ország minden szálláshelyének forgalmi statisztikai adatai, de mindez anonim módon. Erre legfőképpen a digitális turizmus fejlesztése érdekében van szükség, hogy ezáltal bővíthető legyen a szolgáltatások és élmények lehetőségének köre. Ehhez elengedhetetlen a naprakész és minél pontosabb információhalmaz, amelyből statisztikai adatok vonhatók ki az NTAK vendéglátás számára.

Az NTAK adatszolgáltatás vendéglátás körében kötelezővé tett szoftvercsalád azonban egyszerű és letisztult, ez pedig a VENDÉGEM elnevezést kapta. Ebből érdemes kiemelni a VENDÉGEM Vendéglátás és VENDÉGEM Attrakció szoftvereket, amelyek pluszban rendelkeznek nyomtatási funkcióval is. Szimplán USB porttal blokknyomtatóra való csatlakoztatásukkal könnyedén nyomtatható általuk belépőjegy, rendelésösszesítő vagy konyhai slip. Android 10 és újabb verzióival, valamint Windows 10 és 11-gyel összeillő szoftvercsalád, utóbbi esetében szükség lesz a VENDÉGEM nyomtatási szolgáltatás telepítésére is.

 

NTAK vendéglátó szoftver eszközigénye
Egyszerűsítse le és tegye átláthatóbbá az adminisztrációt a vendéglátás nyüzsgésében is!

 

Milyen blokknyomtató kompatibilis a szoftverekkel?


Az operációs rendszer mellett szükség van olyan blokknyomtatókra is, amelyek egyszerűen kezelhetők, cserébe gyorsan és megbízhatóan működnek együtt az NTAK vendéglátó szoftver csatlakoztatásával. Ennek érdekében a hazai nagykereskedelmek és a Magyar Turisztikai Ügynökség egy folyamatosan bővülő listát állított össze ezekről a nyomtatókról, ezzel is támogatva a felhasználókat. Ezen a listán szereplő blokknyomtató eszközök sikeresen teljesítették az MTÜ megfelelőségi tesztet, így VENDÉGEM kompatibilis nyomtatóként ajánlhatók.

Az NTAK vendéglátás blokknyomtatásának egyik kiemelt eszköze a Bixolon SRP-B300 ESK, amelyet hely- és energiatakarékossága mellett egyszerű használat jellemez. Továbbfejlesztett változatként kisebb méretű kialakítása nem csak helytakarékossága miatt előnyös, hanem kétféle változatban való használata miatt is: szabadon álló és falra szerelhető típusa is rendelkezésre áll. Energy Star tanúsítvánnyal rendelkezik, így gazdaságos működtetése a csökkentett energia- és papírfelhasználásban rejlik. Kifejezetten papírtakarékos üzemmódba állítva akár 25%-kal is képes csökkenteni a nyugta méretét. Karbantartása és papírbetöltése meglehetősen egyszerű, mindössze bele kell ejteni a nyomtatóba a papírtekercset.

 

  • A Bixolon SRP-B300 ESK műszaki adatait tekintve USB + LAN + soros csatlakozású közvetlen hőnyomtató, amelyet 203 dpi felbontású nyomtatási kép jellemez. 
  • Nyomtatási sebessége maximum 200 mm másodpercenként, míg nyomtatási szélessége maximum 72 mm.
  • Papírvég-érzékelővel ellátott eszköz, kellékanyaga hőpapír.
  • Emuláció: BXL/POS
  • Vonalkódok: 1D; CodaBar, Code39, Code93, Code128, EAN-8, EAN-13, ITF, UPC-A, UPC-E, 2D; Data Matrix, PDF417, QR Code
  • Működési hőmérséklete 0 és 40 °C, működési páratartalma pedig 10~80 % között optimális.
  • A nyomtató fekete színben elérhető, súlya 1.01 kg, méretei pedig mindössze 132 × 178.4 × 124.7 mm.

 

 

Mi is csatlakoztunk az NTAK vendéglátás eszközszolgáltatóihoz!


Nemrégiben a Bixolon SRP-B300 ESK megfelelőségi tesztelése is megtörtént, így felkerült az NTAK adatszolgáltatás VENDÉGEM szoftvercsaláddal kompatibilis, validált blokknyomtatók listájára! Így a digitalizációs rendszerhez újonnan csatlakozó szálláshely-szolgáltatók figyelmébe ajánljuk termékünket, amelynek beüzemelése és hosszútávú használata egyszerű és kézenfekvő. Igény esetén kiszállással és beüzemeléssel együtt adjuk át a blokknyomtatókat, amelyet kis- és nagyvállalkozások számára egyaránt kínálunk. 

Információért vagy tanácsadásért forduljon hozzánk bizalommal telefonon és e-mailben egyaránt, hiszen arra törekszünk, hogy minél hatékonyabban szolgálhassuk ki vevőink igényeit!

Keressen minket!

címkék: