QR kód készítés, QR kód generálás, így csinálja!

2022. 10. 12.
1620
QR kód készítés, QR kód generálás, így csinálja!

Mi is az a QR kód pontosan, és mire jó a QR kód készítés?


A QR kód tulajdonképpen a vonalkódnak egy módosított, fiatalabb, modernebb változata. Előnye az, hogy sokkal könnyebben leolvasható, mint a rendes vonalkód, ami azért is jó, mert nem kell tökéletesen hozzáilleszteni a leolvasóhoz, anélkül is tökéletesen működik. A QR idegen szóból ered, a „Quick Response Code” magyar megfelelője a gyors reakció kód, ugyanis nagyon gyorsan tud olvasni és lehetővé teszi, hogy különböző dolgokat, információkat egyszerű legyen elérni akár egy okostelefonon keresztül. A QR kód készítése egy újabb megoldást jelent a mindennapi életben. Az egyik ilyen leegyszerűsített dolog a fizetés. Mennyivel egyszerűbb egy QR kód beolvasással fizetni, mint a készpénzzel való aprózás és számolás, pláne hogy rengeteg kézen megy keresztül és nem túl higiénikus.

QR kód nyomtató


A QR kód nyomtatógép egy nagyon modern találmány, amely lehetővé teszi, hogy egy négyzetbe tömörített információ áradatot nagyjából bármire ráragaszthassunk és elvihessük a világ bármely pontjára. Erre tökéletes megoldást nyújt a vonalkód és cimkenyomtató. Ha bizonyos termékekre nem férne ki több A/4-es oldalnyi leírás, de mégis szeretnénk, hogy eljusson valahogyan a célközönséghez, akkor egy gyors QR kód készítés máris megoldja a problémát. Szinte bármilyen nagyságú QR kódot tervezhetünk, akár egy 1 cm-es QR kód is könnyedén beolvasható.

Mégis mit tartalmazhat?


A QR kód nyomtató segítségével számos különböző dolgot tárolhat egy apró, de annál bonyolultabb jelen. Lehet az QR kód generálás során egy weboldalnak a linkje, egy videó, egy email, egy PDF, egy névjegykártya, egy telefonszám, egy alkalmazás vagy egy egyszerű szöveg. Az előre megtervezett QR kódot csak át kell küldeni, hogy a nyomtató szinte azonnal elkészíthesse a kívánt méretű és színű kódot. Az ehhez tökéletesen passzoló cimkenyomtató gép megvásárolható az oldalunkon.

Címkenyomtatóink

Tervezése, személyre szabása:

Információt adhat meg arról, hogy milyenre szeretné a QR kódját tervezni. Állítsa be, hogy mekkorára szeretné szabni, hogy minél egyedibb és feltűnőbb legyen a dizájnja. Használjon különböző színeket, hiszen ma már színesben is megoldhatóvá vált a QR kód készítése a még kiemelkedőbb eredményért.

qr kód készítése
Reklámozzon akciós termékeket QR kódos megoldással

Miért hasznos a QR kód készítés?


Az idő előrehaladtával egyre jobban keresik az emberek az újabb, modernebb, és egyszerűbb megoldásokat. Ezek a dolgok mivel egyre figyelemfelhívóbbak, mutatósabbak, így jobban tetszenek a vevőknek is. Egyetlen gyors szkenneléssel máris beléphet egy weboldalra, ami sok feladatot könnyíthet meg, ilyen a Wi-Fi hálózathoz való könnyű kapcsolódás is, elkerülve ezzel a jelszó folytonos fejben tartását és a gépeléssel való felesleges időtöltést. Ha Ön nyújt egy bizonyos szolgáltatást, esetleg terméket kíván fejleszteni, népszerűsíteni, vagy ügyfeleivel szeretné az információcserét egyszerűbbé varázsolni a QR kód készítő programot nagyon fogja szeretni.

Miért jó a QR kód generálás?


Gyors, egyszerű és rengeteg helyen felhasználható

Tömegközlekedésen

Mostanában már egyre elterjedtebb, hogy autóbuszon, villamoson, trolin, vonaton, de még metrókban is olyan jegyeket használnak az emberek, amelyek online formában is elérhetőek, és a rajtuk lévő QR kódot olvassa be a rendszer, sőt még az ellenőr is, így a jegyeknek és bérleteknek a kezelése érintésmentes. Régebben, csak bizonyos helyeken lehetett jegyet venni, és csak készpénzzel lehetett fizetni. Ez egy sokkal lassabb és időigényesebb folyamat volt, de az új online rendszerrel az újonnan vásárolt jegyek azonnal felhasználhatóak, illetve bárhol meg lehet venni őket.

QR kód nyomtatás plasztik kártyákra

A nagy koronavírus járványra való tekintettel próbáltak az emberek minél érintésmentesebb megoldásokat létrehozni, választani. Emiatt az ehhez szükséges kötelező védőoltások adatait igyekeztek egy könnyen elérhető formába helyezni, Ehhez nem kellett más, mint egy plasztik kártyára történő QR kód nyomtatás. Így akár fél méterről is képes a telefon az adatok beolvasására és időtakarékos is, mert az információt nem kell az interneten keresgélni. Az adatok beazonosítása így pillanatokon belül meg is történik.

QR kód készítés hirdetőtáblákra, plakátokra

Ha valaki promóció során igazán fel akarja kelteni az emberek érdeklődését, nem kell mást tennie, minthogy igazán kevés információt tüntet fel a képen. Ilyen lehet egy QR kód elhelyezése is az egész reklámnak a közepén, minimális szöveggel az elején. Az emberek kíváncsiak lesznek és mivel csak egy mozdulat beolvasni a kódot, ami nem kerül se pénzbe sem pedig időbe, így azonnal rá is keresnek az adott hirdetésre. Azért is egyszerűbb ez, mert így kisebb eséllyel felejti el az érdeklődő a holnap nevét, és nem tudja félre gépelni sem a weboldal címét.

qr kód generálás sokoldalú felhasználása
A tömegközlekedéshez szükséges információk könnyedén elférnek egy apró kis négyzetben, és pillanatokon belül hozzá lehet férni, nem szükséges kinyomtatni és hozzácsatolni az adott dokumentumhoz

Az okostelefon szinte mindenki zsebében megtalálható

Igen, ahhoz, hogy ez az egész működjön, szükség van minden felhasználónak egy okostelefonra, ami beépített fényképezőgéppel van felszerelve. Ez elsőnek eléggé úgy tűnik, hogy lecsökkenti a használók számát, ám ma már szinte tényleg mindenkinek van okostelefonja. Rendkívül könnyen beszerezhetővé vált, mindazonáltal nagy elterjedésének köszönhetően az árai is könnyedén megfizethetőek. Nem csak a felnőttek használnak már okostelefont. Gyakran a fiatalok, de még a kisebb gyerekek is könnyedén tudják használni az elektronikus eszközöket, és egyre gyakrabban láthatunk idősebb korosztályt okostelefont használni. Innentől nem szükséges leszűkíteni a felhasználói kört korosztályokra, hiszen szinte bárkinek elérhető.

Ha a QR kód készítés során a fizetésre helyezi a hangsúlyt, akkor ezekre a tényezőkre is gondoljon!

Ez a technológia egy meglehetősen innovatív megoldás például a fizetéskor történő tranzakcióknál. Különösen fontosak a mostani időkben az érintésmentes megoldások, ezért a QR kódos megoldás jó alternatíva lehet. Azért kényelmes a QR kód készítése, mert az ezen keresztül történő fizetéshez elég egy okostelefon, ami rendelkezik kamerával. Elég a mobilunkkal kilépnünk a házból és máris fizethetünk vele, nem kellenek bankkártyák és készpénz a vásárláshoz, a fizető eszközünk a telefonon van. Ez azonnali pénzmozgást jelent és teljesen biztonságos, mivel az adatok titkosítva vannak. Akkor is működik, ha a kódnak egy része meg van sérülve.

Milyen területeken használható fel egy QR kód készítő program?


Ma már szinte mindenhol szembe jön velünk egy QR kód, amint kitesszük a lábunkat a házból, de még az otthonunkban is láthatunk, például az új elektronikai eszközökön, vagy az újonnan vásárolt bútorokon, amiket még össze kell rakni. Lehet egy hirdetőtáblán kint a szabadban, egy modern étteremben online étlapként, de még a boltban lévő termékeken is könnyedén előfordulhatnak. Minden egyes QR kód különböző online felületeket jelent. Mindegyik megnyitása máshová vezet, nincs két teljesen egyforma QR kód.

qr kód készítő egyszerű megoldásokkal
Ha az étlapot nem szeretnénk több száz példányban kinyomtatni és lelaminálni, akkor a QR kódos étlap egy igen praktikus megoldás lehet

Legyen QR kód készítő az ön otthonában is!


Manapság már számos ember használja a QR kód készítő programokat. Sokkal egyszerűbb, ha Ön alkotja meg a saját munkájához szükséges QR kódot, ugyanis így biztos, hogy azt kapja, amit szeretne. Használhatja saját logóját, keverheti a színeket, és formázhatja kényelmesen. A QR kód készítő program használata egyszerű és kézhezálló, gyorsan lehet dolgozni vele. A QR kód készítés így szórakoztató és kellemes lehet. Ezzel a programmal korlátlan mennyiségű QR kód készítés lehetséges. Nyomonkövetheti, hogy hányan olvasták be az Ön által készített kódokat, és több felhasználót adhat a programhoz, hogy több gépről is lehessen használni.

A QR kód készítése lehet szórakoztató is!


Ma már nem csak a fekete-fehér QR kód készítése lehetséges. Számtalan variáció közül lehet választani, ami még jobban feldobja az adott emblémát. Saját logóját rejtheti bele, variálhatja a színeket. Merüljön el a tervezés adta lehetőségekbe! Legyen a végeredmény egy színes, izgalmas megjelenésű kép, hogy még szembetűnőbb legyen a célközönségnek! Tegye érdekessé a QR kód gyártás minden pillanatát.

Ha segítségre van szüksége QR kód nyomtatással kapcsolatban, keresse kollégáinkat!

Keressen minket!

címkék: