Költözünk!!!

Május 1-től új helyen várjuk kedves ügyfeleinket!
Új cím: 4032 Debrecen Füredi Kapunál- Böszörményi út 68/C/2

Vonalkód, címkenyomtató

Címkenyomtató

A címkenyomtató segítségével számos adatot tárolhat egy apró címkén. A raktározáshoz és a termék pontos beazonosításához szükséges minden információ kódolható. A termék jellegétől függően számtalan sok méret és minőség létezik, akár az időjárás viszontagságainak tökéletesen ellenálló kivitelben is (thermo, papír, polietilén, karton).

A címkenyomtató sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, legyen szó a kisboltok polcainak, termékeinek beazonosításától egészen az áruszállítás, ipar, egészségügy területén fellépő azonosításig, minden igényt kiszolgálnak. Az általunk forgalmazott Godex eszközök ingyenes címketervező szoftverrel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a sokoldalú címkenyomtatást.

A berendezések segítségével gyorsan, egyben gazdaságosan készítheti el saját címkéit.
Nálunk megtalálja az Ön felhasználási területére ideális eszközt, ebben szaktanácsadással segítjük. Kereskedelmi és ipari célokra egyaránt forgalmazunk címkenyomtatókat többféle kivitelben.

  • Asztali címkenyomtató

Kisbolti, valamint irodai felhasználásra javasoljuk a kisebb teljesítményű (napi 2-3000 db.) eszköz megvásárlását, elhelyezését. Közkedvelt termék, mivel mérete, ill. mechanikája ellenére akár több ezer címke nyomtatására is alkalmas naponta.

  • Közepes teljesítményű címkenyomtató

Amennyiben 3000 db címkénél többet nyomtatnak ott szükség lehet egy nagyobb teljesítményű nyomtatóra. A nagyobb kapacitás, illetve terhelhetőség mellett nagyobb címketekercs fér bele, így gazdaságosabb.

  • Ipari címkenyomtató

A robosztus kialakítás és a fém mechanika megvédi a környezeti hatásoktól (víz, hideg, por stb.).
Nagy teljesítménye lehetővé teszi a több műszakos munkavégzést, több tízezer darab címke nyomtatására alkalmas naponta.

  • Mobil címkenyomtató

Ideális választás helyszíni értékesítéshez ahol szükséges a helyszíni számla, szállítólevél, nyugta adása.

  • Címketervező szoftverek:

Godex eszközeinkhez ingyenes szoftver biztosítunk, viszont felléphetnek egyéb igények, amelyeket ezen szoftverek nem tudnak.


Természetesen munkatársaink segítenek a megfelelő eszköz, kellékanyag kiválasztásában, telepítésében és ha szükséges a szervizelésben is.

Kérjük, keressen fel minket üzletünkben személyesen vagy kérdéseivel elérhetőségeink bármelyikén.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK CIMKENYOMTATÓINKRÓL

 

Mire való a címkenyomtató?

Ma már szinte nem is tudjuk kitenni a lábunkat a lakásból anélkül, hogy lépten nyomon címkéket pillantanánk meg, sőt még a lakásunkon belül is folyton találkozunk velük. Gondoljunk csak bele, a boltban vásárolt termékeken mind-mind ott vannak a vonalkódot, árat egyéb fontos információkat tartalmazó címkék. Azért készülnek, hogy információval szolgáljanak a vevők és az eladók számára, de készülhetnek azért is, hogy nyomon lehessen követni egy csomag mozgását a szállítás során, vagy egyszerűbben nyilvántarthatóvá váljon egy raktár tartalma. Ezeket a címkéket mind címkenyomtatók segítségével készítik, melyek azonban nagyon különbözőek lehetnek egymástól.

 

címkenyomtató

 

Néhány cég vállal bérben címkenyomtatás, viszont, akinek hosszabb távon szükséges a vonalkódokat tartalmazó címkék nyomtatása, érdemesebb beszereznie egy saját eszközt. A költségei hosszútávon megtérülnek, hiszen a készüléket csak egyszer kell megvennie, utána már csak a kellékanyagokat kell beszereznie hozzá. Nem is beszélve arról, hogy így saját magának készítheti el a címkét, amire olyan adatokat írhat rá amelyeket csak szeretne, nincs szükség egy másik cég sablonjához igazodnia.

 

Hogyan működik a címkenyomtató?

A készülék címkéket nyomtat, erre már a nevéből is rájöhettünk, de a lényeg az, hogy hogyan teszi ezt. Különböző működési elvű címkenyomtató léteznek, attól függően, hogy milyen módszerrel juttatják a mintát a hordozó anyagra. Igen hordozó anyagról beszélünk, mivel címkét nyomtatni nem csak papírra lehet, hanem akár textil vagy műanyag felületre is.
 

etikett nyomtató

címkenyomtató

Direkt thermal címkenyomtató

Egy ilyen típusú címkenyomtató ár szempontjából igen előnyös, mivel csak a hőérzékeny papír belőle a fogyóeszköz. Ez a típusú eszköz a nyomtatófejjel a hőérzékeny papírt melegíti, a címkenyomtató program segítségével meghatározott mintának megfelelően. Mivel a papír, mint ahogyan a neve is mutatja, hő hatására elszíneződik, így kirajzolódik rajta a minta. Ez a fajta nyomtatás gyors és olcsó, viszont csak olyan helyeken előnyös, ahol nincs szükség arra, hogy sokáig érvényes legyen a címke, mivel a hőérzékeny papír napfény, ill. egyéb hőhatás hatására tovább színeződhet, így elveszíthetjük a rajta lévő fontos adatokat.

 

Thermal transfer címkenyomtató

Ez a fajta nyomtatás kicsit költségesebb, hiszen itt már nem csak papírt, vagy egyéb hordozóanyagot, hanem festékszalagot is rendszeresen cserélnünk kell ebben eszközben. Ennek ellenére sokan választják ezt a módszert, hiszen sokkal időt állóbb lenyomatokat tesz lehetővé. Ilyen címkenyomtatóval gyakorlatilag bármire nyomtathatunk, ami csak aláfér a nyomtatófejnek. Mivel a készülék itt a papír helyett, a festékszalagot melegíti ahhoz hasonlóan, ahogy a direkt thermal nyomtató a hőérzékeny papírt melegítette, de vele ellentétben itt a festéket olvasztja rá az alatta található hordozó anyagra.

 

Címkenyomtató típusok méret és felépítés szerint

Asztali címkenyomtató: kicsi, kompakt, ideális azoknak a vállalkozásoknak, ahol naponta nem szeretnének 2-3000 db címkénél többet nyomtatni, mivel méretéből adódóan könnyen áttehető másik gépre, ugyanakkor nem igényel túl nagy helyet. Egyszerűen kezelhető, a kifogyott kellékanyagok könnyen kicserélhetőek.

A közepes teljesítményű címkenyomtatók már, ahogyan a nevük is mutatja több címke nyomtatására képesek naponta, ezzel együtt viszont méretük, valamint fenntartási költségük már meghaladja az asztali nyomtatókét. Ezek a típusok a kisebb raktárak és áruházak kedvelt eszközei, mivel típustól függően akár napi 10 ezer címkét is nyomtathatunk velük.

Egy ipari címkenyomtató már nem a kisvállalkozásoknak készül, ezek teljesítménye jóval meghaladja az asztali és közepes nyomtatókét. Főleg nagyobb raktáráruházak, áruházláncok, logisztikai csarnokok címkéinek előállítására valók, hiszen naponta akár 24 órában is rendelkezésre állnak és készek a nyomtatásra. Fenntartási költségeik, ill. áruk ennek függvényében magasabb is, mint kisebb teljesítményű társaiknak, így ez a típusú címkenyomtató ár tekintetében is magasabb kategóriát képvisel.

ipari címkenyomtató nagy üzemi felhasználásra

Ipari cimkenyomtató

Ezen kívül léteznek úgynevezett mobil címkenyomtatók is. Ezeknek jóval kisebb a teljesítménye, de hasznosak lehetnek akkor, ha például parkolót üzemeltetünk, vagy megbízunk egy raktári alkalmazottat, hogy a dobozokról véletlenül leesett címkéket pótolja.

Csatlakozás szempontjából két féle címkenyomtató létezik, a vezetékes és a vezeték nélküli. Az előbbiből az USB csatlakozás utóbbiból pedig a bluetooth az elterjedtebb.

 

Hogyan működik a címkenyomtató program?

A legtöbb címkenyomtató program egy egyszerű szövegszerkesztőhöz hasonlít. Egy meghatározott nagyságú felületen (ezt a nyomtatni kívánt címke mérete szabja meg) begépelhetjük a szöveget, illetve számokat, majd elhelyezhetünk rajta egyéb technikai adatokat, mint a vonalkód, vagy a cég logója. A programok némelyike képes más, nem általa készített fájlokból is adatokat beolvasni. Ilyen formátumok például a Microsoft Excel táblázatkezelő programmal készült táblázatok xls, vagy xlsx kiterjesztésű fájljai vagy a txt formátumú tabulátorral, szóközzel esetleg pontosvesszővel tagolt szövegfájlok. Egy rendkívül univerzális fájl a CSV fájl. Ebbe a formátumba szinte minden adatbáziskezelő szoftver képes adatokat importálni, így könnyen áthelyezhetőek például a partnereink, vagy termékeink adatbázisából az adatok a címkére.

Hol szerezhető be címkenyomtató program? A legtöbb címkenyomtatóhoz a vele kompatibilis szoftvert is mellékelik, így nem kell azon gondolkoznunk, hogy melyik is való a mi készülékünkhöz.

 

Szaktanácsadás, beüzemelés, telepítés

Aki címkenyomtatót szeretne vásárolni, abban felmerülhet néhány kérdés. Milyet válasszak? Honnan fogom beszerezni a kellékeket? Hogyan fogom használni a címkenyomtató eszközt? Hogyan fogom használni a címkenyomtató programot? Miket foglal magában a címkenyomtató ár? Ezekre a kérdésekre a cég tudja a megoldást, hiszen az igényfelmérés után szaktanácsadással segít eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb termék az egyes ügyfelek részére. A kínálatunkban megtalálható eszközökhöz a kellékanyagokat is forgalmazzuk. Segítünk beüzemelni a helyszínen a megvásárolt eszközöket, sőt amennyiben probléma merülne fel a használatuk közben abban is segítünk. Nálunk vásárolt készüléket, a hozzá tartozó szoftverrel a helyszínen telepítjük is az Ön kényelméért.

 

Garancia és szerviz

Termékeinkre márkától függően különböző hosszúságú garanciát is válluk. Ezen túlmenően, sem hagyjuk magára, hiszen szerviz szolgáltatást is biztosítunk, így tehát ne aggódjon, ha készüléke meghibásodik, esetleg éppen a kamionnyi új áru érkezésekor beragad a szalag.